Izvor: Blic, 18.Avg.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRODAVAC SUVENIRA VRATIO NOVČANIK SA EVRIMA "Ma, ovo mi je treći-četvrti put da pronalazim buđelare"

Jedan od prodavaca suvenira na Kalemegdanu pronašao je izgubljeni novčanik sa više od 100 evra i vratio ga vlasniku.

Dok je M. Š. otvarao svoj štand na Kalemegdanu, zapazio je u travi ispod obližnje klupe, zaboravljeni novčanik. Kako mu nije prvi put da se našao u takvoj situaciji, prvo je novčanik ostavio kod sebe.

- Ovo mi je već treći ili četvrti put da pronalazim nečiji novčanik. Iz iskustva sam naučio da je u prvih 15-ak minuta najbolje da ga držim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod sebe, za slučaj da se vlasnik odmah pojavi u potrazi za svojim stvarima - ponosno objašnjava M. Š.

Pošto niko nije došao da traži novčanik, odneo ga je obezbeđenju Kalemegdanske tvrđave. Ubrzo se nakon toga kod čuvara pojavio i vlasnik, raspitujući se da li je neko našao njegovo "bogatstvo". Olakšanje kad je saznao da je novčanik nađen, sa svim novcem unutra, bilo je nemerljivo.

- U Srbiji, da vam neko vrati izgubljen novčanik, i  još da vam ostavi 100 evra unutra, to se ne viđa više tako često - sa osmehom objašnjava vlasnik novčanika.

Iako, kako tvrdi M. Š. prodaja novčanica, znački, ordenja i drugih suvenira ne ide baš najbolje, s obzirom da više ni turisti ne ostavljaju toliko para kao ranije, nije došao u iskušenje da zadrži pare za sebe.

- Najbolje je mirno spavati - prenosi pošteni Beograđanin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.