PRODAJEMO SVE ŠTO NAM NE TREBA Migranti i dalje nude sve i svašta na Zelenjaku

Izvor: Blic, 05.Nov.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PRODAJEMO SVE ŠTO NAM NE TREBA" Migranti i dalje nude sve i svašta na Zelenjaku

"Došao sam iz Avganistana, studirao sam stomatologiju i evo me sada ovde, prodajem na pijaci...".

Ovako priča jedan od migranata-prodavaca kojeg smo zatekli danas na pijaci Zeleni venac. Prodavao je vreću za spavanje i sredstva za dezinfekciju. Oko njega su kolege sa patikama, odećom...

I dok jedan od mladića viče "Jakna, jakna" držeći taj komad odeće u ruci, prekoputa mugranata mesto je našla prodavačica kora. Prekoputa Avganistanac se osmehivao u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa jednom prolaznicom. Da, oni već govore srpski.

- A malo, malo govorim. Devet meseci sam ovde, u Krnjači. Ima nas i iz Obrenovca, Kanjiže... - govorio je on jedva lomeći jezik oko onog "Krnjača".

"Šta vam je ovo" upitao je jedan od kupaca. Kada je dobio odgovor da male bočice služe samo za dezinfekciju ruku, odmah je odustao.

- Prodajemo stvari iz centra koje nam ne trebaju, ili nabavljamo kod Kineza. Zaradim nekad 1.500, nekad 1.000 dinara, 500, 200... Nekad ti policija uzme sve... Obična policija nam ne pravi nikakav problem, samo komunalna - priča prodavac.

Kada smo ga upitali za fotografiju, zamolio nas je da odustanemo.

- Ne ne, nemojte da nas slikate. Može da bude problem. Jednom je neko samo izvadio telefon i probao, odmah je bilo fajt, problem - priča ovaj prodavac.

Ali, dozvolio nam je da slikamo robu. Mala kutija sa bočicama za dezinfekciju ruku i jednom vrećom za spavanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.