VIŠNJA PROCVETALA U LOZNICI DRUGI PUT: Sveštenik ukazuje na predanje i upozorava na PREDSTOJEĆU ZIMU

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 09:44

VIŠNJA PROCVETALA U LOZNICI DRUGI PUT: Sveštenik ukazuje na predanje i upozorava na PREDSTOJEĆU ZIMU

Narodno verovanje neće vam se svideti

U Runjama, jednom od najlepših sela u Srbiji, odakle se vide i Gučevo, i Cer, i Iverak, i Majevica, između Drine i Jadra, kroz koje protiče Vukova rečica Žeravija, u dvorištu Marice Mitić (85), drugi put je procvetala višnja na pet mesta.

- Po narodnom verovanju ovo je znak da će zima biti hladna, sa dosta mrazeva i duga - kaže Stanko Vasić, sveštenik iz Jadra. - Pratim ovakve i slične pojave, pedantno ih beležim, i tako i bude kako vesnici poput ovih iz Runjana najave. To je staro narodno iskustvo i na ljudima je da se dobro pripreme za zimu, ali i da zaštite svoje voćke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.