PROCITAJTE SVAKI PUT KAD POMISLITE DA NISTE DOVOLJNO DOBRI Poucna prica o dve kante

Izvor: medio.rs, 23.Apr.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROCITAJTE SVAKI PUT KAD POMISLITE DA NISTE DOVOLJNO DOBRI Poucna prica o dve kante

Ponekad ne vidimo ono što drugi vide u nama, a najčešće je to ono najbolje što nosimo u sebi. Zato nikada ne zaboravite ko ste i šta ste postigli u svom životu.

Jedna kanta je bila novija, bez rupa. Ali, druga kanta je bila stara, s nekoliko pukotina koje su propuštale vodu i kroz koje je voda curila celim putem. Dok je žena stigla do kućice, gotovo trećina vode je putem iscurila.

Jednog dana, na redovnoj šetnji do reke, oštećena kanta – koja se uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << osećala da nije dovoljno dobra kao druga kanta – reče staroj ženi: “Želim da znaš da iz mene curi voda svako jutro tokom proteklih godina. Strašno mi je žao zbog toga i zato što ti otežavam život. Razumeću ako želiš da me zameniš novom kantom.”

Žena se nasmešila. “Zar stvarno misliš da celo to vreme nisam znala za tvore pukotine?”, upitala je. “Pogledaj samo svo ovo predivno cveće koje raste uz stazu od reke do moje kućice. Ja sam zasejala njihovo seme, ali ti si ta koja ih zaliva svako jutro”.

ZAPAMTITE:

Osećaj da ste dovoljno dobri u životu, na poslu ili u vašim odnosima voljenim ili bliskim osobama vezan je uz to kako mi gledamo na rupe u našim kantama. Jer svi mi imamo nekoliko pukotina!

No jesu li pukotine te koje nas uništavaju, kvare iskustvo i čine nas manje poželjnim ili potrebnim?

Ili te pukotine ostavljaju za nama tragove pune predivnog cveća za koje jednostavno nismo imali vremena da stanemo i shvatimo njegovu lepotu i svrhu?

Izaberite da vidite cveće zbog pukotina – izaberite da shvatite kako vas baš te pukotine čine dovoljno dobrima – i celi će se svemir promeniti u vama.

Izvor: zdravaisretna.hr

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.