PROCENTI SVE GOVORE: Stanje kod nas je TRI PUTA BOLJE nego u Hrvatskoj, komšije se približavaju broju od 2.000 zaraženih DNEVNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2020, 18:17

PROCENTI SVE GOVORE: Stanje kod nas je TRI PUTA BOLJE nego u Hrvatskoj, komšije se približavaju broju od 2.000 zaraženih DNEVNO

U Hrvatskoj slično testirano kao u Srbiji, tri puta više pozitivno.

Broj zaraženih koronavirusom u zemljama regiona uz dana u dan postaje sve veći, a pojedine države regiona već su prešle broj od 1000 zaraženih dnevno.

Precizniju infromacju o stanju u državama regiona ipak daje odnos zaraženi i testiranih u jednom danu.

Tako je u Sloveniji danas od ukupnog broja testiranih svaka četvrta osoba bila zaražena - njih 1.656. slučajeva, od 6.745 testiranih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U Srbiji je sitacija bolja, pa ukupan broj zaraženih čini osam posto od ukupnog broja testiranih. Podsetimo, danas je u Srbiji testirano 8.209 osoba, od čega je 579 zaraženih, što predstavlja rekordan dnevni bilans od početka epidemije.

Hrvatska se približava broju od 2.000 zaraženih dnevno. Danas je zabeleženo čak 1.857 novih slučajeva od 8.394 uzoraka. Kada se taj broj uporedi sa Srbijom, gde je sličan broj testiranih u poslednja 24 sata, brojevi u Hrvatskoj pokazuju da je procenat zaraženih od ukupnog broja testiranih 3 puta veći nego u Srbiji.

U Bosni i Hercegovini broj je po prvi put otišao preko 1.000. Čak 1.169 osoba je pozitivno od ukupnog broja testiranih.

U BiH je u poslednja 24 sata registrovano 1.169 novozraženih osoba i 14 smrtnih slučajeva, od kojih je samo u Federaciji BiH 732 novoobolelih i devet smrtnih slučajeva. U protekla 24 sata samo u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.924 uzorka, od kojih su 732 pozitivna na koronavirus, što je 37 posto zaraženih od ukupnog broja testiranih.

Crna Gora i dalje ima jedan od najgorih korona bilansa u Evropi.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije koje se bave PCR dijagnostikom novog koronavirusa su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 773 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 177 novopozitivnih slučajeva infekcije.

Srbija je trenutno svetla tačka na kovid mapi Evrope i svi treba da se trudimo da tako i ostane, iako brojke plaše, rekla je direktorka KBC "Bežanijska kosa" dr Marija Zdravković.

Brojke inficiranih koje detektujemo jesu visoke, ali pik je bio tek pre pet dana, a mi znamo da je obično najkritičniji sedmi ili osmi dan. Dakle, ne znamo da li će biti porasta broja tih težih pacijenta - odgovorila je dr Marija Zdravković na pitanje o tome koje su razlike u broju hospitalizovanih sada i u drugom piku korona virusa, što znači da najveće brojke tek možemo da očekujemo.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.