PRIZNALA SVE PSIHIJATRU: Jeziva priča Šapčanke za koju se sumnjalo da je ubila bebu, a potom UMRLA U ZATVORU

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:05

PRIZNALA SVE PSIHIJATRU: Jeziva priča Šapčanke za koju se sumnjalo da je ubila bebu, a potom UMRLA U ZATVORU

Mesecima se pretvarala da pati za detetom, tvrde komšije

Radmila M. iz okoline Šapca koja je preminula u Zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde je robijala zbog sumnje da je ugušila svog petomesečnog sina, pre nekoliko meseci svom psihijatru priznala je zločin.

Kako je rečeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, pritvorenici je pozlilo u nedelju oko 21 sat. Odmah je odvedena u Specijalnu zatvorsku bolnicu, međutim, pri ulasku u ambulantu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izgubila je svet. Zatvorski lekar odmah je reagovao i počeo reanimaciju, ubzo su stigli i lekari Hitnu pomoć koji su mogli samo da konstatuju smrt. Telo je poslato na obdukciju, a tačan uzrok smrti tek treba da bude utvrđen.

Radmili M. sudilo se za teško ubistvo zbog optužbe da je ubila svoje novorođenče u aprilu prošle godine.

- Radmila i njena porodica odveli su bebu u aprilu 2019. godine kod lekara bez znakova života. Ispričali su da je majka podojila dečaka i stavila ga u kolica da spava, međutim on se više nije budio. Lekari su samo ogli da konstatuju smrt bebe koja je, kako su tada tvrdili, nastupila kao posledica gušenja želudačnom tećnošću - priča izvor upoznat sa slučajem.

Majka nesrećne bebe, je navodno imala je problema sa mentalnim zdravljem i odlazila je redovno kod psihijatra i na kraju mu i priznala zločin.

- Ona je šest meseci nakon smrti deteta svom psihijatru priznala da je ugušila svoju bebu. Specijalista je slučaj odmah prijavio nadležnim institucijama koje su pokrenule istragu - priča izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je psihijatru ispričala da je bebi rukama zapušila nos i usta i da je držala tako sve dok nije prestala da diše.

Više tužilaštvo u Šapcu nalozilo je niz veštačenja kojima je utvrđeno da beba nije preminula od posledica gušenja želudačnom tečnošću, kako se prvobitno mislilo, već da je preminulo nasilnom smrću.

- Majka je uhapšena i određen joj je pritvor zbog sumnje da je počinila teško ubistvo. S obziom na to da je dete ubila pre početka primene izmenjeno Krivičnog zakonika, njoj je pretila kazna do 40 godina - dodaje sagovornik.

Povodom smrti Radmile M. oglasio se i Viši sud u Šapcu odakle navode da je preminula zatvorenica bila u pritvoru od 31. decembra prošle godine.

- Zbog prisihičkih problema koje je optužena imala, o ćemu se izjasnio tim psihijatara prebačena je iz Kazneno popravnog zavoda u Šapcu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, pa odatle u Okružni zatvor u Beogradu.

Radila i njen suprug su prošle godine, nakon smrti dečaka, novinare pustili u svoju kuću, a ona je kroz suze tvrdila da je beba umrla u snu.

- Spremila sam mu mleko, pojeo je svega 20 grama, a kad je podrignuo spustila sam ga u kolica. Nisam se ni minut okrenula, a on je već zaspao. Posle toga više nisam mogla da ga probudim, a primetila sam i da ne diše - tvrdila je majka kroz suze. Potom je dodala da je bebu rodila u sedmom mesecu i da je imao malu kilažu.

- Bio je dva meseca u bolnici u Beogradu. Lekari su uspeli da ga spasu, ali su reli da ima aritmije, šum na srcu i problema sa štitnom žlezdom, ali lepo je napredovao i bio je veseo - rekla je ona.

Dodala je da je godinu dana ranije izgubila bebu na porođaju.

Meštani Petlovače kažu da su bili zaprepašćeni kada je policija nekoliko meseci kasnije došla i uhapsila Radmilu. Kažu, sećaju se koliko je plakala i patila za sinom.

- Kad smo saznali da je lagala, da se pretvarala da pati, šokirali smo se. Mislili smo da je mali Kristijan umro jer je bio bolešljiv. Ona se u selo doselila s mužem i decom, živeli su u trošnoj kući - ispričali su meštani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.