PRIVEDENI RODITELJI PREMINULE BEBE: Par iz Srbije od ranije poznat austrijskim vlastima, drugo dete im ODUZETO

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 13:03

PRIVEDENI RODITELJI PREMINULE BEBE: Par iz Srbije od ranije poznat austrijskim vlastima, drugo dete im ODUZETO

Nesrećno dete je u bolnicu stiglo sa više preloma

Muškarac (29) i žena (26) poreklom iz Srbije, koji su uhapšeni u Beču zbog sumnje da su izazvali smrt svoje tromesečne bebe, od ranije su poznati austrijskim socijalnim službama.

Kako navode tamošnji mediji, par iz Srbije koji već neko vreme ne živi zajedno, ima i dvogodišnju ćerku. Registrovano je da su se prošle godine obratili socijalnim službama, kako bi dobijali finansijsku pomoć. Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << put su to uradili u martu 2023. godine i javljali su se sve do maja.

Oni su privedeni u četvrtak zbog sumnje da su izazvali smrt njihove tromesečne bebe.

Dete je početkom februara u hitnu službu u bečkom okrugu Otakring donela majka, ali već tada je beba bila bez svesti. Doktori su odmah utvrdili da beba ima i nekoliko preloma. Veruje se da je dete preminulo od posledica drmusanja, jer je zadobilo i teške povrede mozga, prenosi Telegraf.

Beba je odmah prebačena u drugu bolnicu, gde su lekari pokušali sve da je spasu, ali su svi pokušaji bili uzaludni jer je povreda mozga bila i više nego ozbiljna. Kako prenose mediji, reč je o bebi rođenoj krajem novembra 2023. godine.

- Oba roditelja, 29-godišnji otac i tri godine mlađa majka, sada su pod istragom - rekla je Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva dodajući da im još nije određen pritvor.

Drugo dete, dvogodišnja devojčica, kako je navedeno smeštena je u hraniteljsku porodicu.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.