PRIVATNI IZVRŠITELJI HTELI DA ISTERAJU PORODICU NA ULICU Komšije odbranile kuću Panajotovih kod Niša

Izvor: Kurir, 24.Apr.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIVATNI IZVRŠITELJI HTELI DA ISTERAJU PORODICU NA ULICU Komšije odbranile kuću Panajotovih kod Niša

Svi ćemo da izginemo, ali ne damo da komšiju izbace na ulicu - dobacivali su meštani izvršitelju i policiji

NIŠ - Komšije porodice Panajotov iz Pasi poljane kod Niša, sprečile su privatne izvršitelje da isteraju iz kuće tročlanu porodicu zbog navodnog duga za struju! Podsetimo, privatni izvršitelji jutros su došli da popišu celokupnu imovinu, dok je advokat izjavio da porodica nije ni obaveštena da se kuća uopšte prodavala. Kuća Panajotovih je prodata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na javnoj aukciji za 7.000 evra, zbog duga za struju od 700.000 dinara!

Okupljeni ispred kuće i dalje ne dozvoljavaju da se stvari odvezu, jer je, kako kažu, porodicu Panajotov zadesila nepravda. Izvršitelji bez reči rade svoj posao. Kada je stigao kamion za prevoz stvari, u Krajinskoj ulici okupilo više desetina meštana.

Kako je za Zonu plus rekla ćerka vlasnika, Hristina Panajotov, porodica će pred nadležnim sudom pokrenuti još jedan proces, kako bi se utvrdilo da li je bilo nepravilnosti u postupku izvršenja. Tvrdnje da porodica nije obaveštavana da se kuća prodaje na javnoj aukciji niti da se procenjuje njena vrednost, izneo je njihov advokat Zoran Mitić. U Komori izvršitelja, međutim, to demantuju.

Komisija za nadzor izvršila je uvid u spise predmeta, utvrđeno je da je dužnik primio i zaključak o izvršenju, da je obavljeno veštačenje u cilju utvrđivanja vrednosti nepokretnosti. Izvršitelj je pre izvršenja odlazio i razgovarao sa dužnikom, i policija je obavila pripremu, tako da su apsolutno neistiniti podaci da dužnik nije znao za sprovođenje postupka. Njegov advokat je izjavio zahtev za otklanjanje nepravilnosti, sud je razmatrao predmet, i utvrdio da ih nije bilo. Postupak je sproveden u skladu sa zakonom”, objašnjava Miodrag Grujović, poverenik Komore izvršitelja Srbije.

Grujović dodaje da, iako izvršitelj može i za vreme sudskog procesa da ponovo zakuca na vrata u Krainskoj bb, zbog reakcije javnosti biće mu preporučeno da sačeka da se eventualni proces okonča.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.