PRIŠTINA OZBILJNO DA SHVATI MAKRONOVE PORUKE! Pacoli opleo po Kurtiju: Nije održao obećanje, ZSO mora HITNO da se formira

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 20:06

"PRIŠTINA OZBILJNO DA SHVATI MAKRONOVE PORUKE!" Pacoli opleo po Kurtiju: Nije održao obećanje, ZSO mora HITNO da se formira

Bedžet Pacoli osuo paljbu po premijeru lažne države.

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je danas da Kosovo treba ozbiljno da shvati izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona o mogućoj suspenziji vizne liberalizacije, ocenjujući da je to reakcija Pariza na obećanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija koje nije ispunio, a tiče se Zajednice srpskih opština.

Međutim, Pacoli je izrazio nadu da će građani od januara moći slobodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da putuju Evropom.

- Ne verujem da će biti rizika od ukidanja viza, vizni režim će prestati 1. januara, građani mogu slobodno da putuju - rekao je Pacoli za Dukađini.

Sa druge strane naglašava da je Francuska među vodećim silama Evrope i da bi poruke te zemlje Kosovo trebalo da shvati ozbiljno.

- Rekao bih da je to broj jedan u zajednici evropskih država, to je jedna od najjačih država, nema nikog ko se protivi odluci koju Francuska želi da donese o nečemu. Nemačka je izuzetno jak saveznik Francuske, ako predsednik Francuske nešto kaže, možda se neka zemlja protivi, ali većina se ne protivi - rekao je Pacoli.

Prema njegovim rečima, "gorčina" Francuske ima veze upravo sa Kurtijevim obećanjem o formiranju ZSO, koje nije održao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.