PRIŠTINA ODBILA POZIV BRISELA NA SASTANAK O DINARU! Pucanje savezništva na pomolu?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 19:57

PRIŠTINA ODBILA POZIV BRISELA NA SASTANAK O DINARU! Pucanje savezništva na pomolu?!

Besnik Biljsimi je okrivio izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka da je prilikom poziva "prekršio principe".

Zamenik prištinskog premijera Besnik Bisljimi izjavio je da je primio poziv Brisela za sastankom povodom nove regulative Centralne banke tzv. Kosova o dinaru, ali da je odbio da učestvuje, prenosi "Ekonomija onlajn".

On je naveo da neće biti učesnik ovog sastanka, jer "dinar nije deo dijaloga".

- Postoji zahtev Brisela da se sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održi sastanak o pitanju regulisanja prenosa valuta iz Srbije na Kosovo, ali ovo nije sastanak na koji bi trebalo da ide glavni pregovarač, jer pitanje dinara nije to je deo dijaloga. Idem kada se razgovara o dijalogu. Videćemo ko će ići - rekao je on.

On je takođe okrivio izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka da je prilikom poziva "prekršio principe".

- Lajčak mi je poslao pismo, jer stalno komunicira sa mnom. Ali ovaj put mislim da je prekršio principe koje je sebi postavio jer je to prvi put da je zakazao sastanak bez prethodnog dogovora sa stranama i pokušao da postavi dnevni red uprkos principima koje je postavio 2021. da nijedna tema ne može biti stavljena na dnevni red bez saglasnosti strana - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.