PRISTALICE UBIJENOG NEMCOVA: Na Borisa nisu pucali islamisti, to je smislio Putin!

Izvor: Kurir, 09.Mar.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRISTALICE UBIJENOG NEMCOVA: Na Borisa nisu pucali islamisti, to je smislio Putin!

Čečenski lider Ramzan Kadirov je izjavio da je jedan od glavnih osumnjičenih Zaur Dadajev mogao biti motivisan Njemcovljevim komentarima posle napada na francuski satirički časopis "Šarli ebdo", koji je objavio karikature proroka Muhameda

MOSKVA - Pristalice i prijatelji ubijenog ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova rekle su danas da njegovo ubistvo nije moglo biti motivisano islamskim ekstremizmom.

Petorica muškaraca su u pritvoru zbog ubistva Njemcova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 27. februara i svi su iz regiona Čečenije, gde pretežno žive muslimani, ili iz drugih delova severnog Kavkaza.

Čečenski lider Ramzan Kadirov je izjavio da je jedan od glavnih osumnjičenih Zaur Dadajev mogao biti motivisan Njemcovljevim komentarima posle napada na francuski satirički časopis "Šarli ebdo", koji je objavio karikature proroka Muhameda.

"Svi koji poznaju Zaura kažu da je veoma religiozan i da je, kao i svi muslimani, bio šokiran postupcima "Šarlija" i komentarima onih koji su podržali objavljivanje karikatura", naveo je Kadirov sinoć u saopštenju.

U napadu na redakciju "Šarli ebdoa" 7. januara u Parizu dvojica napadača su ubila 12 ljudi. Napadače je kasnije ubila policija.

Njemcov je na Internetu kritikovao napadače na "Šarli ebdo", rekavši da je islam "mlada religija koja je trenutno u svom Srednjem veku i da predstoji dugotrajna borba da bi se porazila islamska inkvizicija".

Međutim dugogodišnji prijatelj Njemcova i opozicioni aktivista Ilja Jašin je rekao da on nije bio neprijatelj islama. "Pokušaj da se javnost ubedi da je Njemcov bio očigledna meta za islamske radikale ne pije vodu. Takva verzija odgovara predsedniku Rusije Vladimiru Putinu", kazao je on danas agenciji AP.

U vezi sa Njemcovljevim ubistvo privedena su petorica muškaraca, medu kojima je Dadajev. Oni su juče izvedeni pred sud u Moskvi gde su on i još jedan osumnjičeni otpuženi za umešanost u ubistvo Njemcova dok je šetao mostom blizu Kremlja.

Ostala trojica su u zatvoru i čekaju podizanje optužnice. Jedan od sudija je rekao da je Dadajev priznao umesanost, ali on u sudnici nije priznao krivicu, prenose agencije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jašin: Njemcova nisu ubili islamski ekstremisti

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2015

MOSKVA - Pristalice i prijatelji ubijenog ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova rekle su danas da njegovo ubistvo nije moglo biti motivisano islamskim ekstremizmom...Petorica muškaraca su u pritvoru zbog ubistva Njemcova 27. februara i svi su iz regiona Čečenije, gdje pretežno žive muslimani,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.