PRIPREMITE SE ZA HLADNIJE VREME: Kiša, sunčani intervali i naoblačenje - evo kakva nas prognoza očekuje danas

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 08:19

PRIPREMITE SE ZA HLADNIJE VREME: Kiša, sunčani intervali i naoblačenje - evo kakva nas prognoza očekuje danas

Biće i vetra

Ujutru i tokom prepodneva umereno do potpuno oblačno, na severozapadu i zapadu suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom.

Tokom popodneva, u Timočkoj Krajini će i dalje biti oblačno, dok će u ostalim delovima zemlje biti promenljivo sa dužim sunčanim periodima. Kratkotrajna kiša ili pljusak se očekuju u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

Vetar će biti slab do umeren, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u košavskom području i jak, južni i jugoistočni, dok će na jugu Banata duvati sa udarima olujne jačine, ali će tokom popodneva oslabiti. Najniža temperatura će se kretati od 5 do 10 stepeni, dok će najviša biti od 10 stepeni u Timočkoj Krajini do 18 stepeni u zapadnoj Srbiji.

U Beogradu će jutro i prepodne biti pretežno oblačno sa slabom kratkotrajnom kišom. Tokom popodneva očekuje se suvo vreme sa dužim sunčanim periodima. Vetar će biti slab do umeren, dolaziće iz jugoistočnog pravca. Najniža temperatura biće oko 9 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura iznositi oko 16 stepeni.

Narednih sedam dana u Srbiji će biti natprosečno toplo do utorka, sa promenljivim vremenom u nedelju i ponedeljak, uz mogućnost kratkotrajne kiše u brdsko-planinskim predelima istočne i južne Srbije. Od srede se očekuje zahlađenje sa snegom na planinama, dok će subota biti suva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.