PRIJAVILA MUŽA ZA NASILJE, ON JOJ NOŽ ZABIO PRAVO U SRCE Užas u Beloj Palanci, nakon ubistva presudio sebi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2023, 10:02

PRIJAVILA MUŽA ZA NASILJE, ON JOJ NOŽ ZABIO PRAVO U SRCE Užas u Beloj Palanci, nakon ubistva presudio sebi

Komšije su govorile da je Dragan jako voleo svoju suprugu, ali da je bio ljubomoran.

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali i cela mesta u kojima su se desili.

Priče o nasilju nad ženama naročito su aktuelne u danima kada se neki novi zločin dogodi. Međutim, krvava serija nasilja i ubistava žena svake godine sve je veća i brutalnija. Ovaj zločin u Beloj Palanci potresao je javnost tog 25. septembra 2019. godine. Bračni par Dragan (52) i Tatjana (1973) Vasiljković pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u Njegoševoj ulici. Prema prvim sumnjama, suprug je navodno ubio ženu, a onda se obesio.

Kako se sumnja, zločin se verovatno dogodio iz ljubomore. Prema prvobitnim informacijama, Tanji je suprug presudio nožem i to ubodom direktno u srce, da bi nakon tog svirepog čina sebi oduzeo život. Otišao je u dnevnu sobu, uzeo hemijsku i napisao ćerkama oproštajno pismo. Na kraju je uzeo konopac i obesio se.

- Dragan i Tanja su godinama bili u braku, a pre izvesnog vremena ona ga je napustila. Međutim, on nikako nije mogao da se pomiri s njenim odlaskom, pa ju je molio da se vrati. Patološki je bio vezan za nju, pričao je da je mnogo voli i kako ne može da zamisli svoj život bez nje. Posle dugotrajnog insistiranja Tanja je odlučila da mu se vrati, da pokušaju da obnove brak - rekao je izvor Kurira.

Da sve bude još potresnije, zločin je otkrio Tanjin brat, koji je bio uznemiren što mu se nije javljala na telefon. Kad je razvalio zaključana vrata, zatekao je sestru s nožem zarivenim u srce i zeta obešenog u hodniku kuće. Odmah je o svemu obaveštena policija, a nakon uviđaja utvrđeno je da je Dragan Tatjanu oštricom noža udario u predelu grudnog koša i naneo joj povrede od kojih je preminula. Nakon ubistva, kako je saopšteno u pirotskom Višem tužilaštvu, Vasiljević je izvršio samoubistvo vešanjem.

Pirotsko Više javno tužilaštvo saopštilo je da će se obdukcijom ustanoviti na koji način se dešavala drama bez svedoka.

Komšije ove porodice bile su u šoku. Govorili su da je Dragan Tanju jako voleo, ali i da je bio ljubomoran. Nije mogao da je zamisli sa drugim muškarcem nakon 30 godina braka.

U jednom trenutku počeo je maltretira Tatjanu. Tukao ju je i vrlo često je morala da stavlja veliki sloj šminke da sakrije masnice koje je imala od batina. Kad joj je prekipelo, spakovala je svoje stvari i vratila se kod svojih roditelja. Ali, Dragan nije mirovao, na sve načine je pokušavao da vrati suprugu nazad. Što se i dogodilo.

- Dragan je navodno gušio Tanju svojom ljubomorom. Pričaju i da ju je tukao, zbog čega ga je navodno prijavljivala policiji, a priča se da je dobio zabranu prilaska ženi. Ona je zato odlučila da stavi tačku na njihov zajednički život. Podnela je zahtev za razvod braka, a juče je trebalo da u sudu potpišu te papire. Dragan se s tim nije slagao, pa ju je veče uoči zvaničnog razvoda ubio - rekao je Kurirov izvor na dan ubistva.

Dragan je u oproštajnom pismu tražio da bude sahranjen pored Tatjane. Ta želja mu nije bila ispunjena.

Tanja i Dragan su iza sebe ostavili dve odrasle ćerke i unučiće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.