Izvor: B92, 21.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIJAVA PROTIV COSICA, PANICA...

Beograd -- Porodice otetih lica u mestu Strpci 1993. podnele su krivicne prijave protiv 14 tadasnjih politickih i vojnih funkcionera Srbije i Jugoslavije, optuzujuci ih da su bili upoznati da ce se otmica dogoditi.

Pravni zastupnik porodica 19 otetih putnika iz voza Beograd-Bar, advokat Velija Muric, izjavio je za B92 da je krivicna prijava za ratne zlocine protiv civilnog stanovnistva, izmedju ostalih, podneta protiv Dobrice Cosica, Slobodana Milosevica, Milana Panica, Zivote >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Panica, Dragoljuba Ojdanica i Jovice Stanisica. "Ocenili smo, na osnovu strogo poverljivog materijala, da su ova lica jos 21. januara bila upoznata da je planirana otmica putnika bosnjacko-muslimanske nacionalnosti u stanici Strpce i Goles. Najinteresantnije za ovu prijavu jeste da su se pre toga, 2.

februara, desile 2 otmice putnika, u kojima je u jednoj oteto 3, a u drugoj 6 putnika, za koje su ti ljudi iz krivicne prijave, odnosno vecina njih, znali, po liniji strogo poverljivih informacija, ali nisu javnost obavestili o tim dogadjajima, tako da se ne zna nista o sudbini tih putnika. I otmica, koja se desila 27. februara, prema strogo poverljivoj informaciji, tretira 24 oteta putnika, a ne 19 za koje se sada zna prema optuznici u postupku Nebojse Ranisavljevica", rekao je Muric.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.