PRIGOŽIN NAKON POSLEDNJEG SUSRETA SA PUTINOM KIPTEO OD BESA: Otkriveni dosad nepoznati detalji sastanka sa ruskim liderom

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023, 14:21

PRIGOŽIN NAKON POSLEDNJEG SUSRETA SA PUTINOM KIPTEO OD BESA: Otkriveni dosad nepoznati detalji sastanka sa ruskim liderom

Pre susreta sa ruskim predsednikom, Prigožin je leteo sam i bio u odličnom raspoloženju

Na Telegram kanalu VČK-OGPU navodni izvor je izneo svedočenje o poslednjem poznatom sastanku Jevgenija Prigožina i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Sastanak se navodno desio nekoliko dana nakon neuspele Vagnerove pobune. Kako se navodi, privatni avion kompanije MNT Aero je preuzeo bivšeg šefa Vagnera u Belorusiji, koji je najpre sleteo u Sankt Peterburg, da bi pet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana kasnije, 29. juna, Prigožin stigao u Moskvu.

Pre susreta sa Putinom, Prigožin je leteo sam i bio u odličnom raspoloženju: slušao je muziku, šalio se sa posadom. Komandanti Vagnera su na prjiem kod Putina išli redovnim letovima i automobilima.

Posle prijema svi su se u Sankt Peterburg zajedno vraćali istim avionom u kome je Prigožin poginuo. Kako su primetili članovi posade, posle sastanka sa Putinom šef plaćenika je bio van sebe od besa. Besneo je, grdeći sve svoje pratioce. Ceo sat leta nije prestajao da priča i vikao je povišenim glasom, navodi VČK-OGPU.

Jevgenij Prigožin poginuo je u padu aviona u sredu, ali datum sahrane još nije određen. Telo još nije predato porodici tako da ruski običaj o sahranjivanju tela tri dana posle smrti sigurno neće biti ispoštovan.

Postavlja se i pitanje gde će vođa Vagnera biti sahranjen.

S obzirom na titutu Heroja Rusije, Prigožin ima pravo na mesto u glavnoj vojnoj nekropoli zemlje - "Panteonu branilaca otadžbine" u Mitiščiju, u Moskovskoj oblasti, koja je otvorena 2013. godine.

Podsećamo, Jevgenij Prigožin poginuo je, zajedno sa još devetoro ljudi, u padu aviona u oblasti Tver u Rusiji, a okolnosti još nisu poznate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.