PRIČE DALMATINSKIH ZAVODNIKA: Devojke, ako letujete u Hrvatskoj, ovo morate znati!

Izvor: Kurir, 08.Jun.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIČE DALMATINSKIH ZAVODNIKA: Devojke, ako letujete u Hrvatskoj, ovo morate znati!

Početkom letnje sezone svi radno sposobni muškarci na plažama, klubovima, letnjim terasama i na ulici vrebaju strankinje željne provoda

Rekordno dobre letnje sezone u Hrvatskoj neki pripisuju dobroj reklami, drugi nevoljama koje su snašle naše konkurente, a treći očuvanom okruženju. Međutim, znalci na to samo odmahuju rukom.

Za život hrvatskog turizma koji je uspešno nadvladao sivu socijalističku ponudu, nevolje rata, recesiju, krizu i sve što se svalilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na Hrvatsku najzaslužniji su, kažu, galebovi.

Samouki radnici koji su žrtvovali svoja tela i uložili mnoge besane noći u to da jadranska obala ostane u prijatnom sećanju strankinjama. Niko im za to nije rekao hvala, ali pravi heroji na to samo kažu: "Tja, pa istinske heroje istoriju uvek prećutkuje". Ovo je njihova priča.

"Devojke cene pristojne i jednostavne muškarce. S curom volim najpre plesati, a tek onda razgovarati jer je dodir tela jači od razgovora. Kad već moram uleteti sa pričom, onda sam spontan. Komentaršem situaciju u kojoj se nalazimo, piće koje ne dolazi na vreme ili glasnu muziku. Nema univerzalnog udvaranja i čarobne rečenice na koju padaju jer svaka žena zaslužuje drugačiji pristup ", objasnio nam je jedan serijski zavodnik ili galeb, kako ih narod od milja zove.

Osim maslina, vina, riba, čistog mora i razvedene obale, Dalmacija pruža i jednu tradiciju koju nećete pronaći u turističkim vodičima. Naime, početkom letnje sezone svi radno sposobni muškarci na plažama, klubovima, letnjim terasama i na ulici vrebaju strankinje željne provoda. Reč je o avanturama koje retko kad potraju duže od jedne noći, ali zato akterima, barem na kratko, pružaju beg iz dosadne svakodnevice koja ih čeka kad se vrate kućama i porodice.

Letnji ljubavnici toliko su popularni da su im čak podigli spomenik u Makarskoj. Kip bronzanog muškarca koji grli mladu devojku umetnika Nikole Šanjek liči pokojnom Šimi Lafer, najpoznatijem makarskom galebu. U želji da čitaoce upoznamo sa veštinom osvajanja, razgovarali smo s trojicom mladića i jednim starim morskim vukom o tajnama tog 'zanata'.

Mihovila odmalena privlače žene i na sve načine pokušava da bude u njihovom društvu. Iako je zbog toga ponekad upadao u nevolje, galebari od kraja osnovne škole i još nije stao. Naime, izbacili su ga iz juniorske selekcije hrvatske vaterpolo reprezentacije jer je zbog lepšeg pola stalno kasnio. Svirao je trubu, trenirao tenis, jedrio, igrao košarku ... Davno je prestao brojati koliko je žena zaveo, a pretpostavlja da je reč o nekoliko stotina. Nije mu bitna rasa niti zemlja iz koje potiču.

Čehinje ne smatra lakom robom niti Nemice i Italijanke teškima za osvajanje kao što se obično misli. Dodaje da sve padaju na njegov šarm. Ipak, preferira devojke iz zapadnih zemalja jer su opuštenije i daju do znanja šta hoće. A kad zavodi, nije bitno što ima na sebi.

"Nije bitna marka ni stil, bitno je kako se ta odeća nosi. Sve, naravno, zavisi i od toga koga želite impresionirati. Muškarci imaju strah da će im se smejati ako su jeftino obučeni, a ja se volim maskirati jer držim da karnevalska tradicija još pali ", kaže Mihovil.

Galebari na plaži ili u klubu, ali upozorava da će se teško nešto dogoditi na prvome susretu. "Ako ste joj ujutro dali do znanja da postojite, uveče je treba potražiti u nekom od klubova. Ako vas je već na plaži primetila, lakše ćete joj pristupiti. U klubovima su cure opuštenije jer malo popiju."

Mihovil objašnjava šta znači biti uspešan galeb. Ne zna da li je važnija kvaliteta ili kvantiteta, a iskusio je oboje. Ipak, pohvalio se da je u jednoj večeri opslužio tri devojke, a ujutro je plivao maraton i pobedio. Ne zavarava lažnim obećanjima. Neke se zbog njega vraćaju na Jadran, ali im uljudno objasni da je gotovo među njima. Osvrnuo se i na rodnu Makarsku kao meku galebova - ne čudi ga što su najcenjeniji kao ljubavnici u Dalmaciji.

"Makarska ima tradiciju galebarenja koja se prenosi s kolena na koleno. Strankinje vole ovaj grad podno Biokova zbog kršnih momaka u njemu", kaže Mihovil. Ipak, dodaje da galebovima danas nije lako u odnosu na pređašnje generacije jer je tada bilo manje konkurencije. Još jedan iskusni galeb smatra da formula za galebarenja ne postoji. Kaže kako se galebovi rađaju, a ne prave. Istorija generacije opisuje ovim rečima:

"Stari galebovi bili su tradicionalniji, muškarac je uvek prvi prilazio ženi, a današnjim galebovima često znaju žene prve prići. Većih razlika ipak postoji jer nam je cilj uvek bio isti ", priča nam i kaže kako je najčešće osvajao Skandinavke. Izdvaja letnju predsezonu i postsezonu kao najbolje periode jer je tada plen lakše uočiti, ai kriterijumi su niži zbog užeg izbora. Ne razmišlja o tome koliko je devojaka osvojio jer to nije džentlmenski, ali veruje da je reč o troznamenkastoj brojci.

Ljubavnik je od malih nogu, a prve žrtve upecao je sa 14 godina. Kaže da se kao galeb rađaš i umireš. Student zagrebačkog Pravnog fakulteta, rapski je galeb-turist. Koristi markiranu i komfornu odeću kako bi osvojio cure. Smatra da devojke pre zapaze dečka u lepoj odeći nego nekog šonju u poderanim patikama. Ne želi pošto-poto osvojiti devojku kako bi imao još jednu recku na svom pištolju, nego ceni kvalitetno provedenu veče.

"Hvalisanja kod žena ne prolaze. Valja uleteti po trenutnoj inspiraciji, kako ti dođe, pa makar to bio i najgluplji ulet. Ako ga simpatično izvedeš, uspeh je zagarantovan", ističe.

'Osvajač' Ivica objasnio nam je zašto se galebare samo strankinje i usput podelio nekoliko saveta mlađoj generaciji. "Kad osvajač, galeb, priđe domaćoj curi, ona ga razume i odmah shvati koliko je glup, a kad priđe stranoj curi, ona, budući da ga ne razume, misli da je pametan. Zbog toga svim sadašnjim i budućim galebovima preporučujem da ne uče nikakav strani jezik, a ako slučajno neki znaju ili natucaju, neka ga hitno zaborave i uspeh im je zagarantovan ", kaže Ivica, koji vodi računa o imidžu kad prilazi ženi.

"Kod osvajanja stranih žena nosio sam belo odelo Pierre Cardin i crne naočare Rai-Ban, uzor mi je bio drug Tito, ali najveći uspeh postizao sam gol, bos, žedan i gladan. Mladima danas ne treba ništa preporučivati, osim možda snimatelja koji će ih nakon 'zrćarenja' snimiti na nekoj plaži, šumici ili iza nekog zidića, da se mogu prisetiti kako su ipak imali neki seksualni odnos, ma što to značilo".

Najvećim uspehom smatra što je jednoj Holanđanki uspeo odglumiti 3 orgazma zaredom, a osvrnuo se i na razliku pređašnjih i današnjih galebova.

"Galebarenja, osvajanje ženskih srdašaca i ostalih organa, u socijalizmu je bila slobodna delatnost koju nije trebalo registrovati i na nju plaćati porez. U današnjem, razvijenijem društvenom uređenju, demokratiji (dok ne dođe nešto još gore), kako niko, zbog velikih poreza i ostalih dažbina, ne registruje galebarske firme, galebarenja se pretvorilo u ilegalnu delatnost koju uglavnom vode lica mlađeg ženskog pola, dakle galebice. "

(express.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.