PREVARENO VIŠE NOVOSAĐANA Izvršitelj nam je uzeo pare, a dug nije uplatio

Izvor: Blic, 10.Jun.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVARENO VIŠE NOVOSAĐANA "Izvršitelj nam je uzeo pare, a dug nije uplatio"

Izvršitelj Svetislav Ćurčić nam je naplaćivao potraživanja za račun “Informatike”, ali novac nije prebacivao tom preduzeću, pa nam je dug ostao, tvrdi više Novosađana.

Jedna od njih je i Novosađanka Nadica Jerkov. Ona kaže da je uvidom u svoje dugovanje otkrila da izvršitelj njen novac nije prebacivao “Informatici” godinu dana, od marta 2015.

- Tek u aprilu ove godine nešto je uplaćeno, ali selektivno, na primer, od celog računa prebačen je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novac za stavku hladne vode ili zateznu kamatu ili za ekološku taksu - tvrdi ona. Kako dodaje, od ukupnog duga koji je oko 140.000 dinara, do sada je platila 70.000, izdvajajući polovinu svoje minimalne zarade, ali samo deo tog novca je otišao “Informatici”.

- Nas niko nije obavestio da je on suspendovan. Da ja to nisam videla u medijima, moj poslodavac bi i dalje sa mog računa skidao polovinu zarade i uplaćivao Ćurčiću - kaže Jerkov.

Druga Novosađanka, koja je takođe dugovala „Informatici“ i ne želi da joj pominjemo ime, kaže da je njen slučaj gori.

- Deo plate sam odvajala za dug od 80.000 dinara i platila sam sve. Posle nekoliko meseci ponovo mi je skinut novac, a kada sam se raspitala kako je to moguće, videla sam da ništa nije uplaćeno “Informatici” - navodi ona.

Podsetimo, Ćurčić je suspendovan nakon provere rada njegove kancelarije po prijavi jednog od zaposlenih. Rezultati inspekcije još nisu saopšteni, ali je u prijavi u koju je „Blic“ imao uvid navedeno da Ćurčić „Informatici“ nije platio više od 30 miliona dinara.

Ćurčić je suspendovan, a o njegovoj kancelariji dok se ne završi postupak brinuće izvršitelj kog imenuje Komora izvršitelja. Iz Komore, kao i iz Ministarstva pravde nismo dobili odgovor šta oštećeni mogu da učine kako ne bi dva puta plaćali iste dugove.

Bivši izvršitelj Svetislav Ćurčić kaže da će njegov zamenik rešiti sve probleme građana.

- Ako nešto od novca nije prebačeno, to će uskoro biti urađeno, a građani neće dva puta plaćati isto - kaže Ćurčić i tvrdi da nema dugova prema prema preduzećima za koja je obavljao naplatu.

Radomir Ćirilović iz Udruženja za zaštitu prava potrošača „Prosperitet“ smatra da „Informatika“ u ovakvim slučajevima mora da stopira obračunavanje zatezne kamate.

- “Informatika” mora da revidira sva izvršenja koja su bila kod Ćurčića i zatraži spisak svih koji su uredno plaćali tom izvršitelju - kaže on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.