PRETRESAJU OPREMU PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić NA METI međunarodnih snaga!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2020, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETRESAJU OPREMU PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić NA METI međunarodnih snaga!

Skandal u Mrkonjić Gradu.

Pripadnici EUFOR-a traže od direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu da prekontrolišu opremu koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i toj gimnaziji.

Direktor Gimnazije Zoran Bjeljac rekao je da je dobio telefonski poziv iz Kancelarije EUFOR-a u Banjaluci i da su pitali da li mogu da dođu u posetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsednika Srbije ovim školskim ustanovama

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Odgovorio sam da takva poseta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena - izjavio je Bjeljac za medije.

Не смемо да заборавимо да припадамо истом роду и носимо исто презиме, да морамо да чувамо своје куће и огњишта, јер тиме штитимо будућност. #MrkonjicGrad #Drvar https://t.co/k4ny0XAH2Q

— Александар Вучић (@avucic) January 29, 2020

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić je rekla da je taj resor primio informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada u vezi sa najavom pripadnika EUFOR-a da bi hteli da dođu u školu da bi proverili i pregledali opremu koju je donirao predsednik Vučić.

- S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad, u škole ne sme da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahteva. S obzirom na to da Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske nije zaprimilo nikakav zahtev, nismo u mogućnosti da odobrimo bilo kakav ulazak pripadnika EUFOR-a u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu - rekla je Trivićeva.

Reč je o dve donacije - jedna, koja je stigla juče, računarska oprema i knjige, a druga je donacija 600.000 KM, koja će tek uslediti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.