PRETRES ŽUPLJANINOVE KUĆE

Izvor: Kurir, 11.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETRES ŽUPLJANINOVE KUĆE

BANJALUKA - Pripadnici NATO snaga u BiH izvršili su juče ujutru pretres porodične kuće i obavili razgovor sa članovima porodice haškog optuženika Stojana Župljanina. Župljaninov sin Pavle poručio je da su on i njegova porodica izloženi velikom pritisku, ponavljajući poziv svome ocu da je „vreme da se ova priča okonča“.

- Razmisli i učini ono što smatraš da je najbolje. Vidi i sam šta ti je raditi. Iza mojih reči stoji cela porodica - rekao je Župljaninov sin. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Supruga Stojana Župljanina Divna takođe je poslala poruku svom suprugu.

- Situacija nam je veoma složena, ne vidim izlaza, deci je najteže, ne rade, ne školuju se i ne vidimo bolje sutra - rekla je Divna Župljanin i dodala da je i Župljaninovim roditeljima teško, da su stari i da je pitanje da li će ih više ikada videti žive.

- Ti treba da odlučiš šta da radiš, ali smatramo da ovo ipak treba da se završi - poručila je Divna svom suprugu

Tokom akcije vojnici međunarodnih snaga odneli su određenu dokumentaciju, koja će biti analizirana u bazi NATO štaba u Sarajevu.

„Svrha operacije je pronalaženje dokaza koji ukazuju da postoji komunikacija između porodice i Stojana Župljanina, kao i načina na koji se ta komunikacija odvija“, kaže se u saopštenju NATO snaga.[ antrfile ]

PLAĆAJU I ZA UHAPŠENE

Zanimljivo je da se u saopštenju navodi da nagrada može biti isplaćena i za pružanje informacije koja bi dovela do predaje ili osude osoba koje je Haški tribunal optužio da su počinile ratne zločine, među kojima su i lica koja se već nalaze u Hagu, poput Zdravka Tolimira i Vlastimira Đorđevića.

„Nagrada u iznosu od 4,1 miliona evra, odnosno 8,5 miliona KM može se isplatiti za informacije o Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću, Vlastimiru Đorđeviću, Goranu Hadžiću, Stojanu Župljaninu i Zdravku Tolmiru“, piše u saopštenju NATO.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.