PRETIO OCU NOŽEM: Tužilaštvo traži ZATVORSKU kaznu - Mogao bi da ponovi krivično delo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2024, 13:44

PRETIO OCU NOŽEM: Tužilaštvo traži ZATVORSKU kaznu - "Mogao bi da ponovi krivično delo"

Počinilac je prethodno više puta osuđivan

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv muškarca zbog sumnje da je 22. avgusta 2023. godine izvršio krivično delo nasilje u porodici.

On je, kako tvrdi Tužilaštvo, u Zemunu, primenom nasilja i pretnjom da će napasti na život i telo, te drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrožavao spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svog oca, pri čemu je koristio kuhinjski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nož koji je držao uperen u pravcu oštećenog.

Tužilaštvo je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu osumnjičenom produži pritvor, s obzirom na to da je isti prethodno više puta osuđivan i da postoji sumnja da će, u slučaju da bude na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe, Tužilaštvo traži da sud, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvoru u trajanju od dve godine. Osim toga, zatraženo je i da mu se izrekne mera bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara, kao i zabrana približavanja i komunikacije sa ocem. Tačnije, da se okrivljeni ne sme približavati ocu na udaljenosti manjoj od 300 metara i da sa njim ne sme komunicirati tri godine.

Izvor: Srbija Danas/Večernje novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.