PRETIO DA ĆE DIĆI U VAZDUH HOTELE, AERODROME I ŽELEZNIČKE STANICE U CRNOJ GORI: Utvrđeno da je telefonski poziv upućen iz Beograda

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023, 14:09

PRETIO DA ĆE DIĆI U VAZDUH HOTELE, AERODROME I ŽELEZNIČKE STANICE U CRNOJ GORI: Utvrđeno da je telefonski poziv upućen iz Beograda

Beograđanin osumnjičen da je ovog jutra uputio preteće pozive aerodromima i hotelu u Crnoj Gori.

Beograđanin star četrdeset i pet godina osumnjičen je da je jutros uputio preteće pozive aerodromima u Podgorici i Tivtu kao i hotelu u Sutomoru i železničkim stanicama, saopštila je Uprave policije Crne Gore.

- Službenici Regionalnog centra bezbednosti 'Jug', Odeljenje bezbednosti Bar jutros su obavešteni od strane zaposlenih u jednom hotelu u Sutomoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da im je upućen telefonski poziv od strane nepoznatog lica koje je saopštilo da će 'dići u vazduh' hotele i železničke stanice, ne precizirajući koje - saopšteno je iz Uprave policije.

Nadležni tužilac je, kako su naveli, to kvalifikovao kao krivično delo izazivanje panike i nereda.

- Preduzete su mere i radnje od strane policijskih službenika barske policije, koji su u saradnji sa službenicima NCB Interpola Podgorica došli do saznanja da je korisnik telefonskog broja sa kojeg je upućen preteći poziv iz Beograda - navodi se u saopštenju policije.

Iz policije ističu da su utvrdili da su pozivi koji su jutros upućeni na telefonske brojeve Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat došli sa iste adrese, odnosno, sa istog broja telefona. Sa tim saznanjima, kako dodaju iz policije, upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog dela.

- Aktivnosti na rasvetljavanju svih okolnosti i činjenica u odnosu na pomenuto nastaviće se putem međunarodne policijske saradnje, te će u tom kontekstu, biti preduzete odgovarajuće mere i radnje u odnosu na P.M. -  navodi Uprava policije.

Aerodromi u Podgorici i Tivtu zatvoreni su jutros za saobraćaj nakon što je sa broja iz inostranstva javljeno da su navodno postavljene bombe, prenose Vijesti.

Zbog dojave o navodno postavljenoj bombi, ekipe za antidiverzantski pregled upućene su na podgorički aerodrom kako bi se otklonila svaka sumnja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorska policija: Beograđanin pretio aerodromima i hotelu

Izvor: Danas, 13.Maj.2023

Pretnje aerodromima Podgorica i Tivat kao i jednom hotelu u Sutomoru uputio je P.M iz Beograda, saopštila je danas crnogorska policija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.