PRETI MU PET GODINA ROBIJE: Strelkov prebačen u zloglasni ruski zatvor (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2023, 22:45

PRETI MU PET GODINA ROBIJE: Strelkov prebačen u zloglasni ruski zatvor (VIDEO)

Strelkov je optužen za javno pozivanje na ekstremističke aktivnosti.

Bivši ministar odbrane DNR, operativac FSB i vojni analitičar, Igor Strelkov (pravo ime i prezime Igor Girkin), prebačen je u istražni zatvor Lefortovo u Moskvi, i odbio je kontakt sa aktivistima za ljudska prava.

⚡️The first footage of Igor Strelkov after his arrest. pic.twitter.com/MEuvCWxckc

— War Monitor (@WarMonitors) July 21, 2023

- Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nalazi u dvokrevetnoj ćeliji u istražnom zatvoru Lefortovo. Ima televizor, frižider - rekao je Aleksej Meljnikov, izvršni sekretar moskovske Opšte nadzorne komisije, tela koje se bavi pravima zatvorenika.

Meljnikov ističe da nisu pronađeni bilo kakvi znaci da se na Strelkova vrši psihički ili fizički pritisak.

Podsećamo, Strelkov je optužen za javno pozivanje na ekstremističke aktivnosti na internetu i preti mu kazna do pet godina zatvora. Njemu je u petak određen pritvor, i određeno mu je zadržavanje do 18. septembra.

Zatvor Lefortovo je ozloglašen po tome što ga je u vreme Staljinovih čistki koristio NKVD, da bi tokom Hladnog rata KGB tu ispitivao zatvorenike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.