PRETI MU 10 GODINA ZATVORA: Milićev pregazio Luku sa 110 kilometara na sat!

Izvor: Press, 09.Okt.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETI MU 10 GODINA ZATVORA: Milićev pregazio Luku sa 110 kilometara na sat!

Tužilaštvo u optužnici predlaže deset godina zatvora za Milićeva, tri godine za njegovog kuma Bratislava Vesovića, kao i devet meseci zatvora za taksistu Sašu Jankovića.
U optužnici koju je juče podiglo Treće osnovno tužilaštvo, navedeno je da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu. Nakon udesa, nijednog trenutka nije smanjio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << muziku na CD plejeru i nastavio je da vozi brzinom znatno većom od dozvoljene.
Zamenik tužioca Siniša Zorić istakao je da „kantrimen“ do danas nije pronađen i detaljno je u optužnici opisao povrede Jovanovića, koji je dva dana kasnije preminuo.
Vesović je optužen da je krio Milićeva i pomagao mu nakon krivičnog dela. Navodi se da su se njih dvojica sreli nakon nesreće na pumpi u Čingrijinoj ulici, nakon čega su sakrili vozilo koje je ključni dokaz.
Vozač „Pink taksija“ Saša Janković je, navodi se u optužnici, počinio delo neotklanjanje opasnosti. On se tereti što nije prijavio da je došlo do udesa iako je video oštećenog „kantrimena“. Nije reagovao ni na Milićevu izjavu da „ništa nije video, ni čuo“, kao ni na obaveštenje dispečera da se jave svi svedoci nesreće na mostu.

 
Iako je tužilaštvo u rekordnom roku okončalo istragu i napisalo optužnicu, njihovi napori da svi akteri ovog događaja budu adekvatno kažnjeni još nisu ostvareni. Naime, od petoro putnika iz „kantrimena“, koji su priznali krivicu u zamenu za kućni zatvor, samo je Bojana Petrović dosad dobila nanogicu. Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Dana Manevski i Nikola Lepen još ne izdržavaju kazne.
- Preostali putnici iz „kantrimena“ nisu dobili nanogice jer nadležni sudovi u mestima gde im je prijavljeno prebivalište nisu poslali dokumentaciju Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Dok se to ne okonča, Uprava ne može da im prikači nanogice. U međuvremenu, oni su bez nadzora i faktički su na slobodi - objasnili su za „Blicu“ u Upravi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.