PRETI LI NAM NOVI EVROPSKI SUKOB? Berlin želi da priprema decu za rat - šokantna ideja nemačke ministarke

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 08:38

PRETI LI NAM NOVI EVROPSKI SUKOB? Berlin želi da priprema decu za rat - šokantna ideja nemačke ministarke

Nemačka deca moraju da budu spremna za rat, poručila je Betina Štark-Vacinger, liberalna ministarka za obrazovanje u vladi kancelara Olafa Šolca.
 Najmlađi treba da povećaju svoju otpornost na moguće ratno okruženje, a to mogu samo ako nauče šta treba da rade u slučaju oružanog sukoba. Njena ideja, naišla je odmah na odobravanje Štefana Dula, predsednika Udruženja nemačkih učitelja koji je za tabloid "Bild" ocenio da "predlog ministra ima smisla".
Vojni oficiri treba da posećuju škole da bi izgradili "opuštene odnose" sa učenicima, istakla je Štark-Vacingerova i predložila uvođenje vežbi civilne odbrane u školama da bi mladi bili spremni za naredne godine.
Nemačka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.