PRETI IM NOVI GRAĐANSKI RAT: Izbili krvavi sukobi u afričkoj državi, predsednik izazvao bes u narodu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 17:02

PRETI IM NOVI GRAĐANSKI RAT: Izbili krvavi sukobi u afričkoj državi, predsednik izazvao bes u narodu! (VIDEO)

Situacija je kritična

Somalija je država koja godinama u nazad ima nestabilnu političku scenu i više puta je ulazila u građanski rat, a danas na ulicama glavnog grada i glavne luke Mogadiš došlo je do sukoba pristalica opozicije i vlasti.

Pristalice predsednika Somalije Muhameda Abdulaha Muhameda i građani koji se protive produženju njegovog 4-godišnjeg mandata, sukobili su se danas u glavnom gradu Mogadišu.

- Čula se razmena vatre između naoružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pristalica opozicije i vladinih snaga kod raskrsnice Fagah - potvrdio je izveštaču Rojtersa očevidac koji stanuje nedaleko od mesta sukoba.

Predsednik Somalije Muhameda Abdulah Muhameda potpisao je aprilu zakon kojim se za dve godine produžava njegov mandat zbog čega je negodovala somalijska opozicija i usprotivile se zapadne zemlje i donatori koji pomažu da se ova zemlja obnovi nakon haosa u koji je upala 1991. godine.

Nakon odluke donjeg doma parlameta Somalije da se mandat predsednika Muhameda produži za još dve godine i neodržavanje izbora koji su bili predviđeni za februaru ove godine, izbila je nova kriza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.