PRETI BAGER!

Izvor: Kurir, 31.Okt.2010, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETI BAGER!

Vlasnici sedam lokala u Omladinskoj ulici traže da grad odustane od rušenja, iz gradske uprave poručuju da su te parcele predviđene za parking

UŽICE - Ako nam srušite objekte, 15 radnika ostaje bez posla!

Ovim rečima peticije obratili su se gradskoj upravi vlasnici sedam radnji u Omladinskoj ulici u Užicu.

Oni traže rešenje za svoje privremene objekte, čije je rušenje 15. oktobra naložila komunalna inspekcija. Pomenuti objekti nalaze se na ivici >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << parkinga uz gradski stadion, koji se ovih dana uveliko renovira, pa je naloženo rušenje objekata kako bi se na tom mestu izgradio parking predviđen urbanističkim planom.

Vlasnici u peticiji pitaju i da li su se u inspekciji, nalažući rušenje objekata, zapitali šta će biti s ljudima koji u tim objektima zarađuju za hleb.

- U ovom slučaju, odgovor je vrlo kratak - izgubiće posao! Moraće na ulicu jer se ovi objekti, koji su dobra arhitektonska rešenja i koji su građeni od čvrstog materijala, ne mogu preneti na drugo mesto - stoji u pismu vlasnika.

U opštinskoj upravi u Užicu objašnjavaju da je u pitanju sedam objekata građenih 1991. godine, posle konkursa tadašnjeg Društvenog fonda za građevinsko zemljište kojim je sedam parcela po 20 kvadrata dodeljeno na privremeno korišćenje.

- Tada je predviđeno da ugovor važi do raskida, odnosno do privođenja zemljišta nameni. Važećim urbanističkim aktima predviđeno je da na toj parceli bude parking i rešenja o uklanjanju objekata izdata su po svim zakonskim odredbama - kažu u gradskoj upravi.

Ni vlasnici objekata ne spore da su parcele dobili na privremeno korišćenje, do privođenja zemljišta nameni, ali pitaju da li je nekoliko dodatnih parking mesta važnije od 15 ljudi koji u tim objektima zarađuju za život.

U pismu vlasnici predlažu da se na postojećem parkingu gradi montažna garaža, u finansiranju bi i oni učestvovali, a da se njihovi objekti legalizuju, čime bi grad dobio dodatna sredstva za druge projekte. U gradskoj upravi, nezvanično, kažu da bi trebalo proveriti koliko je radnika stvarno zaposleno u spornim objektima.

Zoran Šaponjić

U sredu s gradonačelnikom

Gradonačelnik Užica Jovan Marković kaže da je dobio peticiju vlasnika objekata u Omladinskoj i da je za sredu zakazan razgovor s potpisnicima.

- Urbanističkim planom predviđeno je da na tom mestu bude javna površina, odnosno parking. Ni ja ni bilo ko drugi u opštini nema pravo da da javnu površinu da se koristi u druge svrhe. I vlasnici su svesni da su parcele dobili na privremeno korišćenje, da su objekti koje su podigli privremeni, da po važećem ugovoru parcele mogu da koriste do privođenja zemljišta nameni - kaže Marković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.