PRESUDA OKRUŽNOG SUDA: Obavezno psihijatrijsko lečenje za sina koji je majku UDARAO SATAROM U GLAVU

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 15:33

PRESUDA OKRUŽNOG SUDA: Obavezno psihijatrijsko lečenje za sina koji je majku UDARAO SATAROM U GLAVU

Sud će tu meru proveravati svake godine, a ona će biti ukinuta kada za to prestanu potrebe.

Veće Okružnog suda Banjaluka izreklo je E.B. (45) meru obaveznog psihijatrijskog lečenja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi, jer je u neuračunljivom stanju pokušao ubiti majku R.I. (75).

Veće kojim je predsedavao sudija Blagoje Dragosavljević, E.B. je produžilo pritvor, a oslobođen je plaćanja troškova sudskog postupka.

Prema presudi on je majku napao 16. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << marta ove godine u njihovom stanu, te ju je prvo udario satarom, a onda pokušao zadaviti kaišem stežući je oko vrata.

U presudi se navodi da je zbog ličnih problema i teške porodične situacije, počeo planirati majčino ubistvo, te da je 16. marta oko 20 časova došao u njihov stan u banjalučkom naselju Borik u alkoholisanom stanju. Nakon kratke svađe, majka je otišla u kupatilo, a on uzeo sataru i krenuo za njom, ugasio svetlo, te je udario više puta u glavu.

- Potom je uzeo kaiš, stavio joj oko vrata i počeo stezati, a kada su joj usne poplavile i počela krkljati, odustao je, te pozvao Hitnu pomoć i policiju -- navodi se u optužnici i zaključuje da je Emir optužen da je u neuračunljivom stanju počinio pokušaj ubistva.

Ona je po ulasku u sudnici sinu je počela tepati rečima "zlato moje". Pokušala je i da ga dodirne, što sudska policija nije dozvolila. Na kraju svedočenja kratko joj se obratio i sin rečima, "Mama, volim te puno".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.