Izvor: B92, 28.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESUDA NOVINARU U PETAK

Vranje -- Pred Opstinskim sudom u Vranju u utorak je zavrseno sudjenje novinaru "Novina vranjskih" Sladjani Veljkovic u tuzbi koju je protiv nje pokrenuo Stojan Stojmenovic, bivsi nacelnik SUP u Vranju, zbog krivicnog dela klevete, a presuda ce biti saopstena u petak, 31. maja.

Stojanovic je tuzio Sladjanu Veljkovic zbog prenosenja informacije sa konferencije za novinare Demokratske stranke u Vranju na kojoj je narodni poslanik Dragan Janjic saopstio podatke prema kojima je bivsi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacelnik SUP Vranje zloupotrebio sluzbeni polozaj i s celnicima SUP na prelazu Konculj u saradnji s policajcima pribavio materijalnu korist. Na sudjenju se pojavio Dragan Janjic, koji je potvrdio svoje iskaze, naglasivsi da je to izneo na osnovu iskaza i dokumentacije koju je dobio iz SUP u Vranju.

Tokom maja su Vranju odrzana 3 pocesa protiv 13 novinara, uglavnom dopisnika beogradskih izdanja i njihovih glavnih i odgovornih urednika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.