PRESTAJU SVI RATOVI U SVETU? Doneta je konačna odluka, a ovo je glavni razlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020, 22:08

PRESTAJU SVI RATOVI U SVETU? Doneta je konačna odluka, a ovo je glavni razlog

Savet bezbednosti UN danas je jednoglasno usvojio rezoluciju u kojoj se poziva na obustavu sukoba u celom svetu kako bi se olakšala borba protiv koronavirusa.

Rezoluciju za koju se glasalo pisanim putem, zajedno su predložili Francuska i Tunis, koji su odmah pohvalili njeno usvajanje.

Neki stručnjaci sumnjaju da će ta rezolucija biti primenjena jer je predložena pre nekoliko meseci a to je uticalo, kako oni ocenjuju, na pad kredibiliteta Saveta bezbednosti UN. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Rezolucija, koju su mesecima blokirale Kina i SAD zbog suprotstavljenih stavova o ulozi Svetske zdravstvene organizacije koja se pominjala u jednoj verziji teksta, predstavlja deo podrške apelu koji je 23. marta uputio generalni sekretar UN Antonio Gutereš o prekidu vatre u svetu.

U tekstu se poziva na "opštu i neposrednu obustavu" sukoba u svetu, osim sukoba protiv džihadističkih grupa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.