PRESELA IM MASINIJADA Studenti niskog fakulteta otrovali se salmonelom

Izvor: medio.rs, 13.Maj.2015, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESELA IM MASINIJADA Studenti niskog fakulteta otrovali se salmonelom

- Nema životno ugroženih. Videćemo da li će biti planiran otpust sutra ili za dva dana, ali u svakom slučaju su u nekom blagom poboljšanju - navodi dr Ljiljana Radoman sa Infektiovnog odeljenja bolnice u Kotoru

U Opštoj bolnici u Kotoru zadržano je 11 niških studenata koji su se otrovali hranom. Kod nekih od njih izolovana je salmonela ali nisu životno ugroženi.

Studenti su boravili u Tivtu na “Mašinijadi” koja je počela 7. maja.

– Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << životno ugroženih. Videćemo da li će biti planiran otpust sutra ili za dva dana, ali u svakom slučaju su u nekom blagom poboljšanju. Doduše, ozbiljnija je infekcija tako da oporavak traje malo duže, 5 do 7 dana. Očekujem da su potpuno zdravi mladi ljudi puni snage bez prethodnih značajnijih infekcija, tako da će oporavak biti brži – kaže dr Ljiljana Radoman sa Infektiovnog odeljenja bolnice u Kotoru.

U dekanatu niškog Mašinskog fakulteta kažu da su u stalnom kontaktu sa studentima.

Foto: sxc.hu/oileen

– Sa njima su ostali i jedan nastavnik i predsednik Studentskog parlamenta, tako da ćemo za njih obezbediti poseban prevoz čim budu bili u stanju da putuju – kaže prodekan Mašinskog fakulteta u Nišu Nenad Pavlović.

U tivatskom hotelu “Kamelija” rečeno je da je tamo bilo smešteno 75 niških studenata. Tvrde da nije reč ni o čemu alarmantnom, dok podgorički mediji pišu da je o ovome obavešten Institut za javno zdravlje u Podgorici koji treba da utvrdi uzrok trovanja.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.