PRESEDAN U RUSIJI! Priznat genocid nad civilima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 16:54

PRESEDAN U RUSIJI! Priznat genocid nad civilima!

Solecki okružni sud u Novgorodskoj oblasti Rusije prvi put je zakonski priznao masakre civila od strane nacista za genocid. Ovo je presedan u pravnom postupku Rusije

Radi se o masakru u selu Žestjana Gorka Novgorodske oblasti koji se dogodio 1942. godine.

Kako je naveo načelnik odeljenja za građansko pravo tužilaštva Novgorodske oblasti Vitalij Novikov, prema povelji Nirnberškog tribunala, ratni zločini ne zastarevaju. On je podsetio da se ranije činjenice "istrebljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << etničkih grupa sovjetskog naroda" tokom ratnih godina nisu zvanično priznavali.

Tužilaštvo je navelo da su 1942. godine nacisti formirali "tajlkomandu" za masakre civila. Ona se sastojala od više od 20 ljudi, predvođenih nemačkim i austrijskim oficirima.

Među uobičajenim izvršiocima bili su i ljudi iz Letonske SSR. Oni su izvodili masovna pogubljenja civila. Prema podacima tužilaštva, njihove žrtve bile su najmanje 2,6 hiljada ljudi, uključujući i decu. Počinioci zločina još uvek nisu izvedeni pred lice pravde.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.