PREPORUKA SRPSKOG EPIDEMIOLOGA: Situacija je alarmantna, odmah POVUCITE DECU IZ VRTIĆA ako možete

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 11:55

PREPORUKA SRPSKOG EPIDEMIOLOGA: Situacija je alarmantna, odmah POVUCITE DECU IZ VRTIĆA ako možete

Povećan broj dece obolele od korone

Preporuka je da deca budu u domaćinstvu, ako ima ko da ih čuva, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

- Kod mladih ljudi koji rade to je, razume se, teško, ali je bolje da deca ne idu u vrtić. Korona je ušla u 17 vrtića. Ima bolesne dece - rekao je epidemiolog Tiodorović.

Epidemiolog, koji je procenio da bi uskoro vanredna situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogla da bude proglašena i u Nišu, kaže da je i u tom gradu "povećan broj dece sa virusom".

- Istina, 90 odsto nema nikakvih ozbiljnih problema, samo su pozitivna. Kod 10 odsto se javlja temperatura od 37,5 ili 38, koja se održava, ali ne ide preko toga ili vrlo retko. I ta deca nemaju otežano disanje, ali imaju glavobolju. Međutim, dobro reaguju na terapiju, kako su mi rekli pedijatri - dodao je Tiodorović.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.