Izvor: B92, 05.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREPISKA DEMOKRATSKE STRANKE I TIJANICA

Beograd -- Demokratska stranka je saopstila da je beogradski novinar i savetnik jugoslovenskog predsednika Aleksandar Tijanic priznao da se vise puta sastajao s bivsim ministrom policije BiH Alijom Delimustaficem, koji je pocetkom godine uhapsen u Beogradu. Povodom tuzbe koju je Tijanic podneo protiv lidera DS i premijera Srbije Zorana Djindjica, DS je u saopstenju ostro odgovorila Tijanicu, isticuci da on treba da odgovori sta je radio s covekom koga trazi Interpol i zasto kao drzavni cinovnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "nije prijavio vidjanja s kriminalcem" koji se "krio u Beogradu s laznom licnom kartom". "Sta je savetnik predsednika Jugoslavije radio sa osobom koju trazi Interpol i koja je toliko 'postena' da mora da se krije i da falsifikuje licnu kartu? Zasto Tijanic kao drzavni cinovnik nije drzavnim organima prijavio svoja vidjenja s kriminalcem koga trazi Interpol, vec je to skrivao pocinivsi krivicno delo saucesnistva?", pita DS. DS naziva Tijanica "covekom prljave biografije" i "slugom svacije vlasti". "Na kraju, sta god bude radio, nece moci da izbegne odgovor na pitanje sta je radio sa Alijom Delimustaficem, covekom ciji su vojnici zverski ubijali vojnike JNA u Sarajevu, u prolece 1992.", navodi se u saopstenju.

Beogradski novinar i savetnik jugoslovenskog predsednika za medije Aleksandar Tijanic odbacio je u utorak, kao bahato, saopstenje Demokratske stranke, kriticki intonirano na njegov racun, i uzvratio ocenom da je "koeficijent skrivene moci Zorana Djindjica veci od koeficijenta moci Milosevica na vrhuncu vlasti". Kompletan vrh DS napregao se "da dokaze moje nepostojece krivicno delo", napominje Tijanic u pisanoj izjavi i porucuje: "Ako je Alija Delimustafic to sto vi trvdite da jeste - sudite mu! Vratite ceo postupak na pocetak. Cinite sta vam drago. Smenite vojnog i civilnog tuzioca. Ali, ni njegovo streljanje nece od naseg slucajnog petominutnog susreta, pred pedeset svedoka, napraviti moje krivicno delo". "Bojim se", nastavlja Tijanic, "da nista ne moze spasiti demokratskog i reformatorskog lidera Djindjica od sudjenja".

"Postoji Drugi opstinski sud, postoji okrivljeni, postoje dokazi ili, ako dokaza nema, postoji kazna za teske klevete", napominje Tijanic i konstatuje da ce tako Djindjic nauciti "da osnovni sastav politickog integriteta cini postenje". "Nisam iznenadjen kafkijanskim procesom koji mi se desava. Svi ce Srbi, ranije ili docnije, doci pod udar sistema koji je izumljen da dresira naciju. Nista drugo se ne moze ockivati od politike koju cini 50 procenata parola, 30 odsto konfuzije i 20 procenata provizije", zakljucuje Tijanic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.