PREOKRET U CRNOJ GORI! Ova stranka odbila da bude u sastavu nove vlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 18:22

PREOKRET U CRNOJ GORI! Ova stranka odbila da bude u sastavu nove vlade

Kažu da će podržavati sve procese koji su usmereni ka evropskim integracijama

Glavni odbor Bošnjačke stranke (BS) odlučio je danas da ta stranka neće biti članica nove vlade Crne Gore.

- Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika s nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade - navodi se u saopštenju stranke posle sednice GO u Rožajama.

Glavni odbor BS je, dodaje se, jednoglasno podržao opređeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi, ističe se u saopštenju.

Stranka će, kako se dodaje, podržavati sve procese koji su usmereni ka evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unapređenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Bošnjačka stranka najavljuje da će biti partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i da će podržati sva zakonska rešenja u tom pravcu, kao i da će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese, dodaje se.

- Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmerenim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore - ističe se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mandić i Knežević liderima manjina: Pomirenje za budućnost,nova Vlada do 8.novembra?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2020

Lideri Demokratskog fronta, članice nove vladajuće koalicije u Crnoj Gori, Andrija Mandić i Milan Knežević pozvali su danas lidere Bošnjačke stranke Rafeta Husovića i albanskih stranaka Gencija Nimanbegua i Nika Đeljošaja na otvoreni razgovor za pomirenje i prevazilaženje problema iz prošlosti...Oni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.