PREOKRET KOJI NIKO NIJE OČEKIVAO: Bojko Borisov tvrdi da neće biti na čelu nove bugarske vlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 17:16

PREOKRET KOJI NIKO NIJE OČEKIVAO: Bojko Borisov tvrdi da neće biti na čelu nove bugarske vlade

Borisov je odbio da kaže ko će tačno biti odgovarajući kandidat GERB-a

Bugarski premijer i lider stranke GERB Bojko Borisov saopštio je da neće biti kandidat svoje stranke na funkciju šefa sledeće vlade.

Istovremeno je odbio da kaže ko će tačno biti odgovarajući kandidat GERB-a. Prema rečima Borisova, ime kandidata će biti otkriveno nakon što vladajuća stranka dobije mandat za formiranje vlade.

- Neću se kandidovati za premijera. Mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smatraju da treba da budem premijer, ali ja mislim da je snaga u ujedinjenju. Predložiću evropski orijentisanog premijera - izjavio je aktuelni premijer.

Ranije su objavljeni konačni rezultati parlamentarnih izbora u Bugarskoj: vladajuća partija GERB je osvojila 26,14 odsto glasova, nova opoziciona partija "Ima takav narod" – 17,73 odsto glasova, Bugarska socijalistička partija – 15,02 odsto glasova, proturski "Pokret za pravo i slobodu" – 10,34 odsto glasova itd.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.