PREMIJERKA ODBRUSILA HRVATSKOM MINISTRU: To je velika frustracija ALI ja im NE MOGU pomoći...

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 16:50

PREMIJERKA ODBRUSILA HRVATSKOM MINISTRU: "To je velika frustracija ALI ja im NE MOGU pomoći..."

Jaka poruka komšijama stigla od srpske premijerke.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „najgora noćna mora“ ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić-Radmana i ljudima poput njega jer ne mogu da podnesu to što Srbija napreduje, ekonomski jača i vodi sopstvenu politiku.

- Aleksandar Vučić je najgora noćna mora za Grlić-Radmana i za sve te u Hrvatskoj, zato što ne mogu oni njemu da oproste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što on sedi na srpskoj stolici. Ne mogu to da oproste. Oni žele da u Srbiji budu oni koji ne sede na srpskoj stolici, nego sede na njihovoj stolici. Pa mi tako moramo da izaberemo stolicu Istoka ili Zapada. Rusije ili EU - rekla je Brnabić za TV Prva, javlja Tanjug.

Brnabić je izjavila da su oni u Hrvatskoj „obožavali Borisa Tadića kao predsednika Srbije“ koji „nikada nije pričao o problemima Srba u Hrvatskoj, o stradanjima Srba u Hrvatskoj, nikada nije tražio da poseti Jasenovac“.

Ona je dodala da je Tadić sebi dopustio da bude predsednik Srbije koji je na hrvatskoj radioteleviziji rekao da nije pretorano ponosan što je predsednik Srbije.

- Oni će svake godine verovatno paliti lutku Aleksandra Vučića, jer im je on valjda uzrok svih problema i neprospavanih noći. Zašto? Pa zato što Srbija napreduje. Zato što Srbija vodi svoju sopstvenu politiku. I zato što svaki dan danas vi možete da vidite kako Srbija ide napred, kako se gradi, kako je ekonomski sve jača. I to je velika frustracija, ali ja im tu pomoći ne mogu - naglasila je Brnabić.

Premijerka je istakla da stoji uz politiku koju vodi predsednik Vučić.

- Pretpostavljam da će oni biti prvi koji će podržati scenario za ovu međunarodnu istragu. I valjda će Grlić-Radman tražiti sam da bude on u toj komisiji pa da on dodje ovde da ispituje. A Marinika Tepić i (Dragan) Đilas i (Miroslav) Lazović će reći 'pa to je baš divan predlog' - ocenila je Brnabić.

Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči „na kojoj će stolici da sedi“ i dodao da „Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana“.

Reagujući na te izjave, Vučić je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.