PREMIJERKA I MINISTRI U PRIBOJU? Zukorlić pozvao državni vrh da spreči tenzije nakon ubistva za koju je osumnjičen policijski službenik

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 07:46

PREMIJERKA I MINISTRI U PRIBOJU? Zukorlić pozvao državni vrh da spreči tenzije nakon ubistva za koju je osumnjičen policijski službenik

Potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić pozcvao premijerku i sve ministre u Priboj.

Potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić pozvao je danas predsednicu Vlade i sve ministre da što pre posete opštinu Priboj, gde je ubijen Bošnjak (35) a za njegovu smrt osumnjičen policijski službenik, za kojim policija intenzivno traga.

- Iako još uvek nemamo detalje događaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u sredini kakva je pribojska, pogotovo nakon neretkih fašističkih izliva prema muslimanima Bošnjacima koji u tom gradu žive, ovakav događaj zasigurno mora biti ispraćen sa vrha države, kako ne bi došlo do dodatne eskalacije i narušavanja međuetničkih odnosa te dodatnog ugrožavanja bošnjačke nacionalne zajednice u toj opštini -  naveo je Zukorlić u pismu Vladi Srbije.

On je pozvao premijerku Anu Brnabić i ministre da što pre posete opštinu Priboj i da pored sastanaka i razgovora sa predstavnicima lokalne vlasti, nadležnog tužilaštva, suda i policijske uprave, obavezno razgovaraju sa predstavnicima verskih zajednica, političkim subjektima i nevladinim organizacijama, "pogotovo onima sa bošnjačkim prefiskom, i nadasve porodicom stradalog".

- Izostanak reakcije državnog vrha zasigurno bi poslao negativnu poruku i isto tako uticao na dalji razvoj situacije i opstanak stanovništva u ovom gradu, pogotovo kada su Bošnjaci muslimani u pitanju - naveo je Zukorlić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za mladićem (1995) iz Priboja, policijskim službenikom, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.

Osumnjičeni koji je bio van dužnosti, tereti se da je, oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank.

Tridesetpetogodišnjak je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Priboju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.