PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU U SRBIJI: Oglasio se novi ministar prosvete, sad je sve jasnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 15:31

PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU U SRBIJI: Oglasio se novi ministar prosvete, sad je sve jasnije

Biće praćena situacija sa epidemijom korona virusa i u dogovoru sa Kriznim štabom biće donošene odluke

Novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je danas da za sada nema razloga da se s kombinovane pređe na onlajn nastavu, navodeći da će se pratiti situacija sa epidemijom korona virusa i da će se u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dogovoru sa Kriznim štabom donositi odluke.

Ružić je novinarima na Mašinskom fakultetu rekao da se podaci razmatraju na dnevnom nivou, te da u 11 upravnih okruga u Srbiji korona nije ušla u obrazovni sistem, a da je u Beogradu u oktobru samo 0,024 odsto učenika ili studenata dobilo koronu.

- Ti rezultati govore da smo napravili dobru branu i da smo merama odgovorili na izazov, ali svakako smo alarmirani situacijom u okruženju, kao i u razvijenim zemljama Zapadne Evrope - rekao je Ružić i dodao da će se situacija i dalje pratiti i donositi odgovarajuće odluke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.