PREKINUT LANAC TRGOVINE LJUDIMA: Pao Crnogorac, a za Srpkinjom se traga, zbog eksploatacije stranih državljanki

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2023, 22:42

PREKINUT LANAC TRGOVINE LJUDIMA: Pao Crnogorac, a za Srpkinjom se traga, zbog eksploatacije stranih državljanki

Policajci su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, realizovali akciju kodnog naziva "Fani" i prekinuli lanac trgovine ljudima putem seksualne eksploatacije.

Muškarac (48) iz Bijelog Polja je uhapšen, a državljanka Srbije (23) se potražuje zbog sumnje da su izvršili krivično delo "trgovina ljudima" i krivično delo "posredovanje u vršenju prostitucije", saopšteno je iz Uprave polcije (UP).

U saopštenju se navodi da su policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, realizovali akciju kodnog naziva "Fani" i prekinuli lanac trgovine ljudima putem seksualne eksploatacije.

- Zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima i krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije slobode je lišen muškarac iz Bijelog Polja, dok se državljanka Republike Srbije potražuje zbog istih krivičnih dela - ističe se u saopštenju.

Iz UP su kazali da se sumnja da su ove dve osobe navedena krivična dela, vršili na način što su kroz rad u ugostiteljskom objektu, koristeći teške prilike dovodili u zabludu i seksualno eksploatisali četiri strane državljanke.

- Osumnjičeni muškarac je priveden državnom tužiocu na dalju nadležnost, dok se za državljankom Srbije traga - zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.