PREKINUO TRADICIJU! Umesto na Cetinju, Jakov Milatović biće inaugurisan u Podgorici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 20:11

PREKINUO TRADICIJU! Umesto na Cetinju, Jakov Milatović biće inaugurisan u Podgorici!

Svečanost polaganja predsedničke zakletve će se održati u zgradi parlamenta u Podgorici.

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sazvala je za 20. maj sednicu na kojoj će biti inaugurisan novoizabrani predsednik države Jakov Milatović.

Svečanost će se održati u zgradi parlamenta u Podgorici.

- Na sednici će, pred poslanicima u Skupštini, izabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović položiti zakletvu i stupiti na dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika - navodi se u saopštenju.

Milatović je jučer potvrdio da je predviđeno da njegova inauguracija bude u Skupštini.

- Inauguracija je svečani čin uvođenja u predsedničku dužnost. Ona treba biti primer najviših demokratskih standarda i upravo je zato predviđena u Skupštini Crne Gore. Građani su mi dali poverenje da uradim sve što je u mojoj moći da Crna Gora postane istinski demokratsko društvo - napisao je Milatović tada na Twitteru.

Svečanost povodom polaganja zakletve novog predsjednika ranije je održavana na Cetinju, podsjeća RTCG.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.