PREKID VATRE NA BLISKOM ISTOKU? Oglasio se Makron: Predložena nova rezolucija Radimo na postizanju dogovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2024, 17:08

PREKID VATRE NA BLISKOM ISTOKU? Oglasio se Makron: Predložena nova rezolucija "Radimo na postizanju dogovora"

Francuska je počela izradu nacrta sa diplomatama.
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da će ta država raditi na nacrtu nove rezolucije za prekid vatre u Gazi, nakon što su Rusija i Kina uložile veto na američku u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.
- Nakon veta Rusije i Kine pre par minuta, nastavićemo da radimo u Savetu bezbednosti UN na osnovu francuskog nacrta rezolucije i radićemo sa našim američkim, evropskim i arapskim partnerima na postizanju dogovora - izjavio je Makron, prenosi Rojters.
Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je saopštilo u četvrtak da je počelo na izradi nacrta sa diplomatama, u slučaju da američka ne prođe.
...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.