Izvor: B92, 15.Jan.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREKID ISTRAGE O OBOLELIM CIVILIMA NAREDILE VLASTI RS?

Obolelim srpskim civilima, meti NATO bomardovanja u BiH 1995. godine pubilcitet nisu dali ne samo NATO, veci i vlasti bosanskih Srba, pise "Tajms" u ponedeljak, pozivajuci se na izjavu lekara iz beogradske Vojno-medicinske akademije koji je lecio pacijente iz Hadzica. Kako prenosi Srna, "Tajms" danas pise da vlasti bosanskih Srba obolelim civilima nisu dali pubilicitet iz straha od nastajanja panike i moguceg ogorcenja ljudi protiv njih samih.

Na naslovnoj strani u tekstu pod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naslovom "Smrtonosna zaostavstina uranijumske municije", "Tajms" pise o obolelim civilima, bosanskim Srbima u Bratuncu, koji su izbegli iz Hadzica kod Sarajeva, dok se na fotografiji kojom je tekst propracen moze videti dugi niz grobova nedavno umrlih od kancerogenih oboljenja. List konstatuje da je Bernar Kusner, kao lekar i bivsi francuski ministar za zdravlje bio u idealnoj poziciji da upozori na opasnost od osiromasenog uranijuma, pre nego sto je, pre nedelju dana, otisao sa polozaja civilnog administratora. "Kusner, medjutim, odbija vezu izmedju osiromasenog uranijuma i smrtnosnih oboljenja", pise Tajms.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.