Izvor: B92, 02.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PREISPITATI DODELU VOJNIH STANOVA"

Beograd -- Savezno ministarstvo odbrane nalozilo je Vojnom pravobranilastvu da preispita sva pravosnazna resenja doneta i izvrsena na osnovu neustavnog i nezakonitog pravilnika o raspodeli stanova u Ministarstvu i Vojsci Jugoslavije. Generalstabu VJ predlaze se da odmah pocne sa izradom nacrta novog pravilnika koji bi Upravi za sistemska i statusna pitanja Ministarstva trebalo dostaviti najkasnije do 8.

februara. Inspekcija Ministarstva je jos aprila prosle "ukazala da su pojedine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odredbe pravilnika nesaglasne sa Ustavom i zakonima i da ne odgovaraju vremenu, okolnostima i mogucnostima njegovog postojanja", te je predlozeno da bude donet nov pravilnik ili da se odgovarajucim izmenama i dopunama postojeceg ova oblast uredi saglasno Ustavu, Zakonu o imovini SRJ i drugim propisima. Savezni ustavni sud je 5. decembra prosle godine doneo odluku da pravilnik o resavanju stambenih pitanja u Ministarstvu i VJ nije saglasan sa Ustavom SRJ, a Savezno ministarstvo za odbranu je pre par dana ocenilo je da treba obustaviti primenu ovog pravilnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.