PREDVODIĆE DELEGACIJU SRBIJE: Predsednik odlazi na Amfilohijevu sahranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 13:01

PREDVODIĆE DELEGACIJU SRBIJE: Predsednik odlazi na Amfilohijevu sahranu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvodiće delegaciju države na sahrani Mitropolita Amfilohija.

Sa njim će doći najmanje tri ministra Vlade Srbije. Ovo je pri dolazak Vučića u Crnu Goru od kada se nalazi na vlasti u Srbiji.

U nedelju 1. novembra sveta arhijerejska zaupokojena liturhija biće služena u 9 časova. Liturgiju će služiti Njegova Svetost Patrijarh Irinej uz sasluženje više arhijereja. Nakon liturgije biće služeno arhijerejsko opijelo, a nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toga će se obaviti sahrana u kripti Sabornog Hrama u Podgorici.

Podsetimo, episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko primorske vladika Joanikije saopštio je da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu Mitropolita Amfilohija bio dobar početak novi i bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

Vladka je kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgoricu.

On je kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgoricu.

Da li očekujete dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu mitropolita Amfilohija?

- Pošto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika - rekao je vladika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Građani izašli da isprate vozilo sa kovčegom, veliki broj vernika pred hramom u Podgorici VIDEO

Izvor: B92, 31.Okt.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju sahrani mitropolita Amfilohija...Sahrana će se održati u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici...To će biti prvi put da Vučić ide u Crnu Goru, otkako je na visokim pozicijama...On je to potvrdio oglasivši se putem Instagrama..."Za nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.