PREDUZIMAJU SE MERE Evo šta se dešava sa komšijom za koga se sumnja da je ubio monstruma sa Cetinja (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2022, 17:38

"PREDUZIMAJU SE MERE" Evo šta se dešava sa komšijom za koga se sumnja da je ubio monstruma sa Cetinja (FOTO/VIDEO)

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG da Cetinjanin Nenad Kaluđerović, koji je pucao juče na Vuka Borilovića, nije trenutno dospan policiji.

Još uvek nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od projektila koji su u njega ispalili policajci ili N.K.

- Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se on (N.K.) obezbedio i obezbedilo njegovo prisustvo u čitavom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovom postupku - kazao je Bošković, za TVCG.

Na pitanje jeste li utvrdili motiv jučerašnjeg zločina na Cetinju, Bošković kaže da su mere i radnje još uvek u toku.

- Preliminarno možemo da saopštimo da je ovo lice poslednjih dana pokazivalo određene promene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan lekarski pregled, nažalost on se sa tim prijeteljem rastao, ali se nakon toga desio ovaj tragični događaj - naveo je Bošković.

Obdukcija je, navodi on, završena.

- Ja u ovom trenutku ne mogu bez odobrenja VDT da iznosim više detalja, taj nalaz će biti dostavljen VDT. Na telu izvršioca ima više povreda od vatrenog oružja, pa u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja - naveo je Bošković.

On je kazao kako je, nakon razmene vatre sa policojom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K.

- Ali za sada mi ne možemo iznositi detalje da li je smrt nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina - naveo je Bošković.

Podseća da je u 15 i 30 policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave. Kaže i da je policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama nakon čega je Borilović pucao u njihovom pravcu.

- Nakon toga su bili ispunjeni svi zakonski uslovi i policija je uzvratila paljbu i ispalila 20 projektila. U razmeni te vatre jedan policajac je povređen - naveo je Bošković.

On kaže da je, prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrebilo vatreno oružje juče na Cetinju.

- Pojavile su se spekulacije da je to bila vešesatna akcija. U 15.30 dobili smo poziv u 17.30 imamo da je sam izvršilac pozvao još jedno lice gde je saopštio da je teško ranjen, da je lišio života više lica i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K., koji je to vremenski interval ne možemo da se precizno izjasnimo, i nakon toga nastupila je smrt tog lica. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo precizno da se izjasnimo - kazao je Bošković.

Podsetimo, u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije. Među ubijenim je i dvoje dece.

Napadač Vuk Borilović je ubijen, a čeka se potvrda da li je lišen života u obračunu sa policijom ili da ga je ubio sugrađanin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.