PREDSEDNIK VUČIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Komemoracija povodom smrti Milana Milutinovića u Domu Narodne skupštine

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2023, 13:15

PREDSEDNIK VUČIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Komemoracija povodom smrti Milana Milutinovića u Domu Narodne skupštine

Nekadašnji predsednik Republike Srbije, ministar spoljnih poslova i potpredsednik Socijalisticke partije Srbije Milan Milutinović preminuo je 2. jula u 81 godini.

Komemoracija povodom smrti bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića održava se danas u Domu Narodne skupštine, a u knjigu žalosti upisao se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Milutinović je bio predsednik Srbije od decembra 1997. godine do decembra 2002. godine.

Nakon isteka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsedničkog mandata, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu i Metohiji. U februaru 2009. oslobođen je i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

- Obavljao je najznačajnije funkcije u najtežem periodu u istoriji Srbije. Izražavam najdublje saučešće njegovoj porodici i prijateljima. O datumu komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaveštena, rekao je za Kurir lider SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Supruga Olga mu je preminula 2017, a bili su u braku 47 godina. Za sobom je ostavio sina Veljka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VUČIĆ NA KOMEMORACIJI BIVŠEM PREDSEDNIKU SRBIJE MILANU MILUTINOVIĆU: Bio je skroman i odmeren čovek, koji je svoj život uvek vezivao za sudbinu svog naroda

Izvor: Pančevac-online.com, 05.Jul.2023

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je komemoraciji povodom smrti bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića u Domu Narodne skupštine i tom prilikom se upisao u Knjigu žalosti. – Istorijsku i društvenu scenu napustila je jedna od najmarkantnijih ličnosti Socijalističke...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.