PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO IZ CRNE GORE: U Srbiji će crnogorski narod uvek imati iskrenog prijatelja i dobrog partnera

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2023, 13:33

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO IZ CRNE GORE: U Srbiji će crnogorski narod uvek imati iskrenog prijatelja i dobrog partnera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Podgorici inauguraciji novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, nakon čega se obratio javnosti.

Predsednik je rekao da se sa Milatovićem čuo i jutros, i potom govorio o inauguraciji.

- Želeli smo kao Srbija da ukažemo poštovanje narodu Crne Gore. Prisustvovao sam polaganju zakletve, želim im sve najbolje u budućnosti. U Srbiji će imati iskrenog prijatelja i dobrog partnera - rekao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On dodaje da je Milatović pomenuo Berlinski proces, i ističe da je pažljivo slušao novog predsednika Crne Gore.

- Uvek ima prostora za saradnju. Jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredeljena svojoj politici članstva u NATO. Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije, ljubomorno čuvamo našu vojnu neutralnost, da sami brinemo o svom nebu i zemlji. Takođe, nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko događaja u svetu, ali to ne menja naš izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori. Građani Crne Gore su za to glasali - rekao je predsednik.

Vučić je dodao da je siguran da će Milatović posetiti Srbiju, iako o tome nije razgovarao još sa njim.

On kaže da je razgovarao i sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, pored kog je sedeo na inauguraciji.

- Pa da, mi uvek razgovaramo. Poznajemo se dugi niz godina, normalno i racionalno razgovaramo. Važno je da gradimo pristojnije odnose sa Hrvatskom - kazao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na napade iz Hrvatske.

- U Hrvatskoj, što gore o meni pišu, narod me u Srbiji sve više voli. Što god se oni više raduju crnim danima u Srbiji, to narod više energije ulaže u Srbiju i trudi se. To sam ja sve s njima dogovorio, ta mržnja koju sipaju protiv mene je nešto što mi ide u korist. Pogledajte naslov iz 2017, bio je jun ili jul, potpuno isti, Vučić je uplašen, gotov. Evo šest godina sam gotov, plašim se da ne bude ovih četiri ili pet da sam gotov - kazao je Vučić, i istakao da se nada unapređenju odnosa sa svima iz regiona.

- Želeo sam da pokažem poštovanje i koliko nam je važno da u Crnoj Gori imamo istinskog prijatelja. Svaki napredak je za nas od izuzetnog značaja. Razumeo sam Milatovića da želi jačanje ekonomskih veza, i jedni i drugi smo na evropskom putu. Ja bih se ponekad usudio da kažem i bratskih odnosa.

Podsetimo, predsednik Vučić se pre inauguracije sastao sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem i liderom Demokratske narodne partije Crne Gore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se oglasio iz Crne Gore: "Želeli smo da ukažemo poštovanje"

Izvor: B92, 20.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Podgorici inauguraciji novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, nakon čega se obratio javnosti...Predsednik je rekao da se sa Milatovićem čuo i jutros, i potom govorio o inauguraciji..."Želeli smo kao Srbija da ukažemo poštovanje narodu...

Nastavak na B92...

Vučić i Osmani u Podgorici, Vučić kaže: Nemam ništa protiv nje, ali znate šta piše u Ustavu Srbije

Izvor: Danas, 20.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan je danas za učešće na istom događaju kao i predsednica Vjosa Osmani na inauguraciji novog predsednika Crne Gore.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.