PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA: Ne brinite se, država ima dovoljno medicinske opreme i vrhunske lekare

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 22:24

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA: Ne brinite se, država ima dovoljno medicinske opreme i vrhunske lekare

On je ukazao i da su bolnice danas mnogo bolje nego ranije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je građane da veruju državi i lekarima, koji su vrhunski.

Vučić je ukazao i da su bolnice danas mnogo bolje nego ranije.

On se osvrnuo i na opremu, dodajući da je nedavno na RTS-u pročitao jedan broj respiratora, navodeći da je dodato još 264.

- Imamo, sa slobodnima, još 1.136 čistih kliničkih, stacionarnih respiratora. Ne pričam o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pumpama za anesteziju. To pokazuje koliko je država spremna. Ovo sve je u skladištu u Krnjiševcima. Tamo imamo dodatnih mobilnih respiratora 115, aparata za anesteziju 102, monitora 467, infuzionih pumpi 891, defibrilatora 154, EKG aparata 57, dekontaminatora vazduha 54, sterilizatora 16 itd. - objasnio je on.

Ljudi, kako je istakao, ne treba da brinu, jer država ima medicinsku opremu i odgovorne lekare.

Naveo je da ima 185.000 testova, a da za dva dana stiže novih 65.000, podsećajući da je Srbija testirala pola miliona građana, ubedljivo najviše.

Međutim, ukazauje da, ako priliv ljudi u bolnice bude velik neće biti mesta da se smeste.

Kazao je da trenutno u Areni ima 137 pacijenata, i dodao da su ugroženi mlađi koji su gojazni ili imaju druge bolesti, ali i da stariji i dalje sve više umiru.

- Nemojte da brinete pobedićemo koronu, kao i u prvom tako ćemo i drugom talasu. Samo je potrebno da pokažemno tu vrstu jedinstva I zajedništva i da razumemo da je taj protivnik veoma opasan - ponovio je Vučić.

Kazao je da se radi o vrlo teškoj bolesti, vrlo opasnoj infekciji.

Kazao je da nisu potrebna besmislena okupljanja, dodajući da večeras nema ni 500 ljudi, što znači da će zaraza biti manje, podsećajući i da je sinoć bilo oko 1.000.

- Iako taj broj nije nikada bio veliki, bio je maksimalno 4.100, ali kada pomnožite sa 10 ili 12 onda to znači 50.000 novozaraženih. Ako budemo uspeli da se ponašamo disciplinovamo i odgovorno garantujem da ćemo pobediti koronu - rekao je on.

Kaže da može da razume kada pokušavaju da njega ruše, iako nije u redu da koriste neke stvari koje su loše za državu kako bi se dočepali vlasti.

- Međutim ima problema kada rušite ono što je najvrednije u društvu, a to su naši lekari, koji su školovani u zemlji i inostranstvu - rekao je on.

- Zar mislite da Kon, Kisić-Tepavčević, Stevanović, Pelemiš ili Nestorović dobijaju nešto više? Ne, oni se trude i bore - podvukao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.