Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2023, 10:04

PREDSEDNIK VUČIĆ NALOŽIO: Počinje obnova puta do manastira Pokajnica (FOTO)

Obnova saobraćajnice do manastira biće posebno značajna za razvoj turizma u ovoj pomoravskoj opštini.

Odmah po završetku rekonstrukcije državnog puta od Markovca do Velike Plane, koja je u toku i za koju je Vlada Srbije odvojila 300 miliona dinara, biće izvršena i obnova puta od Velike Plane do manastira Pokajnica.

To je juče naložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Upravo sam imao telefonski poziv od ministra Gorana Vesića. Obavestio me je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je juče sa predsednikom republike razgovarao o obnovi putne mreže u Srbiji, pa i na teritoriji Velike Plane. Predsednik je insistirao da se ove godine obnovi i put do manastira Pokajnica. A sledeće godine i nastavak te saobraćajnice, prema selu Radovanju, Radovanjskom lugu i Crkvi zahvalnici – kaže Dušan Marić, predsednik Skupštine opštine i narodni poslanik.

Završetak radova na putu od Markovca do Plane planiran je za kraj oktobra. Juče su radnici PZP Požarevac počeli ugradnju prvih 1.000 tona novog asfalta, na deonici od raskrsnice puta za Raču do Novog Sela. Marić navodi da je pre nekoliko meseci sa predsednikom republike

razgovarao o lošem stanju puta prema Pokajnici i Radovanju.

- Kad je video fotografije puta, u rupama i zakrpama, predsednik je rekao da je nedopustivo da saobraćajnica do velikih svetinja, kakve su manastir Pokajnica i Crkva zahvalnica budu u takvom stanju i da će država izdvojiti sredstva za njihovu obnovu. I eto ispunio je i to obećanje. Kao što je u rekordnom roku ispunio obećanje o obnovi puta od Velike Plane do Smederevske Palanke, za koji je država izdvojila 600 miliona i o otvaranju korejanske fabrike na granici između ove dve opštine, koja sada zapošljava oko 600 radnika.

Brojni turisti, posebno đačke ekskursije, posećuju ovu svetinju a pored nje se nalazi obnovljeni hotel, sa oko 200 ležajeva.

Za građane Velike Plane je veoma značajna informacija da je ministar Goran Vesić ponovo potvrdio ono što je javno obećao: da će sledeće godine biti završena obnova Carigradskog druma, rekonstrukcijom deonice od Velike Plane do Lozovika.

- Ako kažem da imamo loša iskustva sa nekadašnjim ministrima, koji su nam još pre četiri godine čak i pisanim dokumentima garantovali obnovu pojedinih saobraćajnica i slagali, onda je jasno koliko smo zadovoljni što je za ministra saobraćaja izabran Goran Vesić, koji je posle samo dva meseca ispunio obećanje da će Vlada rekonstruisati put Markovac – Velika Plana.

Vlada Srbije i Opština Velika Plana su izdvojile i značajna sredstva koja će biti iskorišćena za asfaltiranje ulica i lokalnih puteva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.