PREDSEDNIK U PROBLEMIMA DO GUŠE Sud u Brazilu pokreće istragu protiv Bolsonara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 12:11

PREDSEDNIK U PROBLEMIMA DO "GUŠE" Sud u Brazilu pokreće istragu protiv Bolsonara (VIDEO)

Istraga treba da utvrdi da li je predsednik počinio krivična dela zloupotrebe moći

Sud u Brazilu sprovešće istragu protiv desničarskog brazilskog predsednika Žaira Bolsonara zbog njegovih kritika procesa elektronskog glasanja.

Bolsonaro, za koga se očekuje da će pokušati da se kandiduje i za drugi mandat 2022. godine, više puta je rekao da brazilski sistem elektronskog glasanja može biti podložan prevarama, prenosi Rojters.

Bolsonaro će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispitan zbog širenja lažnih vesti jer je uživo na Fejsbuku u četvrtak govorio o izborima i kako je uveren da je bilo prevara tokom poslednjih i pretposlednjih predsedničkih izbora.

u svojim napadima na izborni sistem i legitimitet predstojećih izbora 2022. godine.

Bolsonaro je ranije govorio da izbori neće biti održani ako ne bude dozvoljeno glasanje putem listića.

U nedelju su hiljade Bolsonarovih pristalica protestovale u Rio de Žaneiru, Sao Paolu i Braziliji, zahtevajući da se na izborima koriste štampani glasački listići.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.